Van basisvaardigheden naar expertise

Inhoud en doelstelling

Het meten van bloedglucose, het toedienen van insuline en het afstemmen van medicatie zijn belangrijke (basis)handelingen die in de bestaande opleidingen niet altijd voldoende worden aangeleerd. Terwijl het belangrijk is dat je deze handelingen goed kunt uitvoeren; ze komen namelijk relatief vaak voor. Zorggroepen ROHA en Zorg voor Zuid willen deze fundamentele vaardigheden dan ook de aandacht geven die ze verdienen met de scholing ‘Van basisvaardigheden naar expert’.

In deze scholing ga je onder andere praktisch aan de slag met een (opfris)cursus bloedglucose en bloeddruk meten. Ook leer je meer over het instellen van medicatie en wordt je kennis over de nierfunctie goed opgefrist. Je wordt begeleid door ervaren professionals, die graag hun kennis met je delen. Na deze bijeenkomst zijn je basisvaardigheden up-to-date en ga je naar huis met (opgefriste) kennis én een nieuwe glucosemeter. Neem alsjeblieft zelf een RR-meter mee!

Programma

Ontvangst: 12.30-13.00, met broodjesbuffet

Van 13.30 tot 17.30 uur neem je deel aan een gevarieerd workshopprogramma.

De workshops zijn:

 1. Meten bloedglucose (oefenen), insuline injecteren en lipohypertrofie 
  Sandra van Strijp, diabetesverpleegkundige ROHA
 2. Instellen DM-medicatie 
  Petra Elders, hoogleraar huisartsgeneeskunde DM bij Zorg voor Zuid
 3. Nierfunctie 
  Diana Rietdijk, kaderarts DM bij de ROHA
 4. Instellen hypertensiva 
  David Koetsier, kaderarts CVRM bij de ROHA

Docent(en)

Sandra van Strijp, diabetesverpleegkundige | Petra Elders, hoogleraar huisartsengeneeskunde DM | Diana Rietdijk, kaderarts DM | David Koetsier, kaderarts CVRM

Doelgroep(en)

Doktersassistente, Huisarts, HIDHA, POH, POH-O, POH-S

Accreditatiepunten

Voor deze bijeenkomst is accreditatie toegekend door V&VN, NVvPO, ABC1 en KABIZ 

Afmeldkosten

We hopen je te mogen verwelkomen tijdens de workshop Van basisvaardigheden naar expert op 22 mei. Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet aanwezig zijn? Laat het ons weten vóór 19 mei via communicatie@rohamsterdam.nl. Mocht je na 19 mei afzeggen, dan moeten we helaas een bedrag van €50,- in rekening brengen om de organisatiekosten te dekken. Dit doen we uiteraard niet bij onvoorziene omstandigheden.

Inschrijven


Datum

wo 22 mei 2024

12:30u – 17:30u

Deze scholing is ook beschikbaar op:

Inschrijfkosten

Gratis

Aanbieder

ROHA en Zorg voor Zuid