Startcursus Insulinetherapie in de eerste lijn, module 1 en 2 (en 3)

Inhoud en doelstelling

Diabetes type 2 is meestal goed te behandelen met gezond eten, veel bewegen en medicijnen. Maar soms is dat niet genoeg en blijft de bloedsuiker van de patiënt te hoog. Dan kan je kiezen voor insulinetherapie. Insulinetherapie in de eerste lijn is al jarenlang een vast onderdeel van de zorg voor mensen met diabetes type 2.

Voor het toepassen van insulinetherapie is het belangrijk om voldoende kennis te hebben en er ervaring mee op te doen (en te behouden). In deze scholing leer je de basisvaardigheden en -kennis om insulinetherapie in de eerste lijn te begeleiden.

Na deze scholing ben je in staat om zelf patiënten in te stellen op insuline en patiënten die al op insuline staan, te begeleiden en te instrueren. Je kent o.a. de randvoorwaarden en verschillende fasen van insulinetherapie, de relatie tussen insulinebehoefte en voeding, beweging, stress en ziekte, de startschema’s, etc.

Programma

De cursus wordt gegeven in twee delen: module 1 en 2 zijn samengevoegd in een middag- en avondprogramma en module 3 vindt op 4 juli plaats.

Module 1&2: Pathofysiologie, zelfcontrole, injectietechniek, insulineprofielen
14.30 – 15.00 uur – Ontvangst
15.00 – 17.45 uur – Module 1: pathofysiologie, zelfcontrole, injectietechniek, insulineprofielen
17.45 – 18.30 uur – Maaltijd
18.30 – 21.15 uur – Module 2: startschema’s en aanpassen, koorts, braken, sport, corticosteroïden

Docent(en)

Annejet Eerkens-Kok (diabetesverpleegkundige)
Anneloes Kerssen (kaderarts DM)

Doelgroep(en)

Huisarts, HIDHA, POH-O, POH-S

Accreditatiepunten

CvAH,  NVvPO, V&VN - 8  punten 

Afmeldkosten

We hopen je te mogen verwelkomen tijdens de Startcursus Insulinetherapie op 6 juni en 4 juli. Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet aanwezig zijn? Laat het ons weten vóór 31 mei via communicatie@rohamsterdam.nl. Mocht je na 31 mei afzeggen, dan moeten we helaas een bedrag van €50,- in rekening brengen om de organisatiekosten te dekken en kunnen we het cursusbedrag van €250,- niet meer terugbetalen. Dit doen we uiteraard niet bij onvoorziene omstandigheden.

Inschrijven


Datum

do 6 jun 2024

14:30u – 21:15u

Deze scholing is ook beschikbaar op:

Inschrijfkosten

€ 250,- (normaal 450 euro, 200 euro wordt vergoed door de ROHA)

Aanbieder

Langerhans