IMIS-training

Inhoud en doelstelling

Doet jouw praktijk mee aan het zorgprogramma Astma/COPD? Dan weet je dat inhalatiemedicatie een effectieve manier is voor het behandelen van chronische longziekten. Helaas blijkt uit onderzoek dat 60 tot 70% van de mensen die inhalatiemedicatie gebruikt, dit op een verkeerde manier doet. Het is dus ontzettend belangrijk om hierover de juiste voorlichting en instructie te geven aan je patiënt!

In deze scholing van IMIS (inhalatie medicatie instructie school) word je getraind in de laatste inzichten over inhalatietechniek en het geven van instructie aan patiënten. Daarmee help je hun inhalatietechniek te verbeteren en daarmee ook hun kwaliteit van leven.

Programma

  • Het eerste deel van de training is theoretisch en gaat in op de achtergrond van de inhalatiemedicatie en -techniek. We gaan onder andere in op aandoeningen, therapietrouwheid en instructie voor laaggeletterden. Maar ook de meer technische aspecten komen aan bod.
  • Het tweede deel van de training is het praktijkdeel waarin de verschillende inhalatietechnieken worden geoefend.

Om 17.30 uur start de inloop met catering (vegetarisch).

Docent(en)

Zohreh de Ruiter, coördinator Astma/COPD bij de ROHA

Doelgroep(en)

Doktersassistente, Huisarts, POH, POH-O, POH-S

Accreditatiepunten

De training is geaccrediteerd voor verschillende doelgroepen. Zie deze pagina.

Afmeldkosten

We hopen je te mogen verwelkomen tijdens de IMIS-training op 5 september. Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet aanwezig zijn? Laat het ons weten vóór 2 september via communicatie@rohamsterdam.nl. Mocht je na vóór 2 september afzeggen, dan moeten we helaas een bedrag van €50,- in rekening brengen om de organisatiekosten te dekken. Dit doen we uiteraard niet bij onvoorziene omstandigheden.

Inschrijven


Datum

do 5 sep 2024

18:00u – 20:00u

Deze scholing is ook beschikbaar op:

Inschrijfkosten

Gratis

Aanbieder

ROHA