Casuïstiekavond astma/COPD

Inhoud en doelstelling

Lever je astma/COPD-zorg en heb je vragen over spirometrie? Op 27 november is er weer een interactieve casuïstiekavond astma/COPD. Elke ROHA-praktijk die deelneemt aan het zorgprogramma Astma/COPD en spirometrie uitbesteedt, moet twee van deze scholingen in drie jaar volgen.

Tijdens deze interactieve avond deel je vragen en ervaringen met collega’s. Aan de hand van door de deelnemers ingebrachte casuïstiek bespreken we de ins en outs van astma/COPD-zorg. Aan bod komen de interpretatie van spirometrie-uitslagen en transmurale afspraken.

We raden huisartsen en praktijkondersteuners aan deze scholing als duo te volgen. Uiteraard zijn ook praktijken die zelf spirometrie uitvoeren en tegen vragen en onduidelijkheden aanlopen van harte welkom!

Casuïstiek aanleveren kan tot 13 november 2024 bij Zohreh de Ruiter: zderuiter@rohamsterdam.nl. Je kan hiervoor dit document gebruiken.

Programma

– Interpretatie van spirometrie uitslag
– Wat betekent de uitslag van spirometrie en de anamnese voor het behandelplan?
– Wat zijn indicaties om door te verwijzen naar de longarts?
– Transmurale afspraken
– Ervaringen delen

Om 17.30 uur start de inloop met catering (vegetarisch).

Docent(en)

Marlies de Roos (longarts), Yvonne Wilting (longarts) en Zohreh de Ruiter (longconsulente)

Doelgroep(en)

Doktersassistente, Huisarts, POH, POH-O, POH-S

Accreditatiepunten

2 punten - NVvPO, VVN of KABIZ

Afmeldkosten

We hopen je te mogen verwelkomen tijdens de Casuïstiekavond astma/COPD op 27 november. Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet aanwezig zijn? Laat het ons weten vóór 22 november via communicatie@rohamsterdam.nl. Mocht je na 22 november afzeggen, dan moeten we helaas een bedrag van €50,- in rekening brengen om de organisatiekosten te dekken. Dit doen we uiteraard niet bij onvoorziene omstandigheden.

Inschrijven


Datum

wo 27 nov 2024

17:30u – 20:00u

Deze scholing is ook beschikbaar op:

Inschrijfkosten

Gratis

Aanbieder

ROHA