Cardiovasculaire zorg in de praktijk: Vrouwen in focus.

Inhoud en doelstelling

Cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen zijn nog vaak onderbelicht. Deze patiëntengroep keert dan ook regelmatig terug bij de huisarts. Naast bekende risicofactoren spelen bij hen ook andere oorzaken een rol, zoals zwangerschapsdiabetes en –hypertensie, auto-immuunziekten, psychosociale factoren en slaapapneu. Het blijkt dat zorgverleners niet altijd goed op de hoogte zijn van het beleid en het ziektebeeld. Terwijl het zo belangrijk is dat deze (groeiende) patiëntengroep zich gehoord en begrepen voelt.
Met deze scholing krijg je inzicht in de standaarden en werkafspraken rondom de cardiovasculaire zorg voor vrouwelijke patiënten. Je krijgt inzicht in de betrokken zorgverleners en op welke manieren en met wie je kan overleggen. Ook weet je na de scholing de belangrijkste behandelingsthema’s en samenwerkingsafspraken tussen cardiologen, psychologen en verloskundigen. Door je kennis over deze doelgroep te vergroten weet je wat je als huisarts of POH moet doen om de juiste zorg aan deze patiënten te geven.

Programma

16:30 – 17:00 Inloop
17:00 – 18:00 Ronde 1: hartklachten bij overgang en zwangerschapshypertensie (je kunt je keuze aangeven in het aanmeldformulier)
18:00 – 18:30 Pauze
18:30 – 19:30 Ronde 2: slaapapneu of vrouwenhart (je kunt je keuze aangeven in het aanmeldformulier)

De scholing is inclusief catering (vegetarisch).

Docent(en)

Anilka Zwartjes Verpleegkundig specialist
Dr. J.M. de Haan-Jebbink Gynaecoloog OLVG Oost
Caroline van der Meer praktijkondersteuner
Dr. Lisette venekamp

Doelgroep(en)

Doktersassistente, Huisarts, POH, POH-O, POH-S

Accreditatiepunten

3 punten - NVvPO en V&VN

Afmeldkosten

We hopen je te mogen verwelkomen tijdens de scholing ‘Cardiovasculaire zorg in de praktijk: Vrouwen in focus’ op 5 november. Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet aanwezig zijn? Laat het ons weten vóór 28 oktober via communicatie@rohamsterdam.nl. Mocht je na 28 oktober afzeggen, dan moeten we helaas een bedrag van €50,- in rekening brengen om de organisatiekosten te dekken. Dit doen we uiteraard niet bij onvoorziene omstandigheden.

Inschrijven


Datum

di 5 nov 2024

16:30u – 20:00u

Deze scholing is ook beschikbaar op:

Inschrijfkosten

Gratis

Aanbieder

ROHA en Zorg voor Zuid