Kernelement 4: uitbreiding personele capaciteit

Het inzetten van extra personeel is in deze krappe arbeidsmarkt natuurlijk enorm lastig. Hierdoor neemt de werkdruk toe en is het moeilijk om efficiënt te werken. Maar er zijn manieren om je personele capaciteit te vergroten zonder meteen iemand aan te moeten nemen. De ROHA kan je hierin adviseren en ondersteunen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor tijdelijke overbrugging van je personeel via de WaarneemAssistent of HMCC. Een aantal praktijken heeft hier afgelopen jaar mee gewerkt.

“Onze eigen assistenten kunnen hierdoor veel meer werk verzetten.”

Wil je (tijdelijke) ondersteuning en uitbreiding van je personeelsbestand? Neem contact met ons op via mtvp@rohamsterdam.nl.

“De assistenten via WaarneemAssistent werden onderdeel van ons team”

“Wij werken al bijna een jaar met WaarneemAssistent en dat bevalt heel goed. De lijnen zijn kort. Via een telefoontje of mailtje kun je jouw wensen kenbaar maken, waar snel op wordt gereageerd. En geen gedoe met accounts!
Ook is het fijn dat de medisch studenten een cursus/leertraject krijgen via WaarneemAssistent, waardoor ze goed beslagen ten ijs komen in de huisartsenpraktijk. Het inwerktraject is voor rekening van WaarneemAssistent. Het is fijn en zorgvuldig dat een invalassistent even komt meekijken voordat hij of zij echt aan de slag gaat.

De assistenten die wij hebben gehad waren stuk voor stuk heel prettig in het contact met ons en met onze patiënten. Ze werden bijna onderdeel van het team en konden vlot en goed werken in onze praktijk. Kortom, heel prettig!”

Saskia van Haeringen en Susan de Kort van Huisartsenpraktijk Dapperbuurt

“Onze eigen assistenten kunnen nu veel meer werk verzetten”

“De praktijk is de laatste jaren een stuk drukker geworden. De ondersteuning die we krijgen van de assistenten op afstand via HMCC haalt de piekbelasting voor onze eigen assistentes weg. Als je weet dat bellers iemand aan de lijn krijgen, geeft dat een vertrouwd gevoel. Onze eigen assistenten kunnen daardoor veel meer werk verzetten. En het is ook fijn dat het werk daardoor minder chaotisch is. Het voelt echt alsof ze onderdeel zijn van ons team. Het fijne vind ik dat ze niet alleen de telefoon opnemen maar ook daadwerkelijk dingen oplossen. Ze zijn proactief, bellen zelf even om te vragen hoe het zit. Dat we snel kunnen overleggen over en weer, dat is prettig.”

Joep Schats van Huisartsenpraktijk Amstelveld

Opleiden zij-instromers tot dokstersassistent

Ook zijn een aantal praktijken gestart met het opleiden van zij-instromers die doktersassistent willen worden via een BBL-leerwerktraject. Meer informatie vind je hier: Nieuwe doktersassistenten opleiden met hulp van de AHa – ROHA (rohamsterdam.nl)

Daarnaast is er nog een mogelijkheid om beroep te doen op de ROHA-praktijkmanagerspoule. Hiervoor kun je contact opnemen met Frank Moust (fmoust@rohamsterdam.nl).