Starten

Ondersteuning ROHA bij de start

Als je start met cKIS, ondersteunt de ROHA je op de volgende manieren:

  • We regelen de meeste praktische zaken voor je bij leverancier Caresharing.
  • Een medewerker van de ROHA komt ook langs bij je praktijk en legt je uit hoe je met cKIS werkt.
  • Als je een vraag hebt over werken met een zorgprogramma in cKIS kun je contact opnemen met de coördinator van het zorgprogramma. Met technische vragen kun je bij Caresharing terecht.

Koppel cKIS en HIS

Koppel als je start met cKIS eventueel cKIS aan het HIS. Hierdoor kun je vanuit het HIS direct naar het dossier van een patiënt in cKIS. Je krijgt hiervoor een SSO-koppeling (Single Sign On) van Caresharing. Voer deze eenmalig in het HIS in. Stel vervolgens de SSO-gegevens in volgens deze instructie.

Patiënten inlezen en dossieronderzoek

Je praktijk start aan het begin van een kwartaal met een chronisch zorgprogramma. Zorg voor die datum dat de juiste patiënten met de juiste status in cKIS staan. Dat doe je als volgt:

  • Lees vanuit het HIS de patiënten in die een ICPC-code hebben die hoort bij het zorgprogramma. Doe dit met de OZIS-update of via het NAW/COV-bestand als je Medicom als HIS gebruikt. Doe dit voor het zorgprogramma Atriumfibrilleren via de LSP-inclusie.
  • Zet patiënten die aan de inclusiecriteria voor het zorgprogramma voldoen onder ‘programmatische zorg’. Gebruik hiervoor de lijst met patiënten met een passende ICPC-code die cKIS presenteert. Doe op basis van deze lijst dossieronderzoek.