Veelgestelde vragen
Kan ik een CVRM-patiënt ook includeren in andere chronische zorgprogramma’s?
Een patiënt in het zorgprogramma CVRM kun je ook includeren in de zorgprogramma’s Atriumfibrilleren en Astma/COPD. Je kunt een patiënt niet includeren in het zorgprogramma CVRM en Diabetes Mellitus (DM).
Mag ik een patiënt includeren in meerdere chronische ketenzorgprogramma’s?
Je kunt patiënten in de zorgprogramma’s Astma/COPD en Atriumfibrilleren ook includeren in het zorgprogramma CRVM. Je kunt patiënten niet tegelijk includeren in het zorgprogramma Diabetes Mellitus en CVRM.
Waar kan ik eventueel patiënten naar doorverwijzen voor stoppen met roken?
Binnen de chronische zorgprogramma’s moet je praktijk zelf een programma aanbieden voor stoppen met roken. Meer complexe patiënten, die veel ondersteuning nodig hebben om te stoppen met roken, kun je verwijzen naar een aanbieder of tool via het Amsterdams Rookalarm.
Mag ik een ‘stoppen met roken’-consult bij de astma/COPD-patiënt declareren?
Nee, de module ‘stoppen met roken’ valt binnen het ketenzorgtarief.
Hoe verwijs ik in cKIS van Caresharing door naar de diëtist?
Deze pagina van Caresharing beschrijft hoe je een patiënt verwijst naar een ketenzorgpartner, zoals een diëtist. Ketenzorgpartners kunnen gegevens over patiënten inzien, bijvoorbeeld over controles. Zij kunnen ook gegevens met je delen. Als je via cKIS verwijst, is het belangrijk dat het telefoonnummer van de patiënt in cKIS klopt. Alleen dan kan een ketenzorgpartner contact opnemen met de patiënt.
Hoe stel ik een consultatievraag bij het CVRM-expertteam?
Via cKIS van Caresharing kun je zorginhoudelijke consultatievragen stellen aan ons expertteam. Deze pagina van Caresharing beschrijft hoe je dat doet.
Welke verrichtingen mag ik apart declareren?
In het zorgprogramma CVRM ontvang je een integraal ketenzorgtarief per geïncludeerde patiënt. Daarnaast mag je een enkel-armindex, een ecg, Holteronderzoek en een 24-uurs bloeddrukmeting apart declareren.