Pieter Jan van Empel

“Na mijn bestuursperiode hoop ik een zorggroep achter te laten waar goede kwaliteitsnormen voor zijn ontwikkeld en waar gebruikgemaakt wordt van innovatieve (ICT) oplossingen voor de (toekomstige) huisartsenzorg.”

“Mijn roots liggen in Vlissingen en mijn wens om geneeskunde te studeren leidde naar de Vrije Universiteit en het VU-medisch centrum Amsterdam. Na mijn opleiding tot arts in 2007 heb ik als arts-assistent op de afdeling chirurgie gewerkt op de locatie VUmc van het UMC Amsterdam. Tijdens deze periode heb ik mijn promotieonderzoek afgerond bij de afdelingen heelkunde en gynaecologie. Vervolgens heb ik veel kennis opgedaan in de (acute) psychiatrie gedurende mijn werk bij een FACT-team van GGZ-inGeest in Amsterdam Osdorp.

In 2016 ben ik vol enthousiasme begonnen met mijn Huisartsenpraktijk Buiksloterham in Amsterdam Noord. In 2018 kwam de locatie Amstelkwartier erbij, de twee locaties vormen samen Amstel en IJ Huisartsen. Tot mijn specialisaties en interesses horen o.a. mentale gezondheid, chirurgische ingrepen en het verbeteren van de ICT en kwaliteit in de zorg. Omdat de integrale GGZ-zorg en goede samenwerking tussen huisartsen en de GGZ in ons vak van groot belang zijn heb ik in 2020 samen met een groep zorgverleners de Coöperatie Huis van Raad opgericht, een GGZ-instelling werkzaam in verschillende huisartspraktijken.”

Actieve rol

“Ik heb voor een bestuursfunctie bij de ROHA gekozen omdat ik graag een actieve rol wil spelen in het vormgeven van beleid en strategieën, om zo de zorgkwaliteit te verhogen. Ook wilde ik meedenken over oplossingen voor toekomstige uitdagingen, zoals een toename van de zorgvraag en personeelskrapte. Tevens biedt deze bestuursfunctie mij een platform om mijn leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en mijn professionele netwerk uit te breiden.”

Kwaliteit en innovatie

“Binnen het bestuur heb ik de portefeuille ICT en zit ik onder andere in de commissie die zich bezighoudt met de HIS/KIS harmonisatie en de kwaliteitsnorm NEN 7510. Het bestuur biedt mij een platform om mijn leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en mijn professionele netwerk uit te breiden. Ik hoop na mijn bestuursperiode een zorggroep achter te laten waarvoor goede kwaliteitsnormen zijn ontwikkeld en waar gebruikgemaakt wordt van innovatieve (ICT) oplossingen voor de huisartsenzorg.”