Joep Schats

“Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. We moeten er wat mij betreft naar streven dat iedere Amsterdamse praktijk zo goed mogelijk kan functioneren.”

“Sinds 2018 ben ik werkzaam als huisarts; eerst als waarnemer in Amsterdam en Londen, sinds 2020 als praktijkeigenaar bij Huisartsenpraktijk Amstelveld en sinds 1 maart 2024 bij Amsterdam Tourist Doctor; een huisartsenpraktijk voor de toeristen en passanten in Amsterdam.”

Beter beeld

“Toen ik net de praktijk overnam wist ik eigenlijk niet zo goed waarom we elk kwartaal geld van de ROHA kregen. Daarom wilde ik bestuurslid worden: zodat ik een beter beeld kreeg van wat een zorggroep allemaal doet. In het begin was het echt wel moeilijk. Ik ben gewend om in een klein team te werken met duidelijke lijnen. In het landschap van de Roha is dit anders, er zijn meer stakeholders. Stedelijk en landelijk, de zorgverzekeraar… Inmiddels ben ik goed op de hoogte en vind ik het bestuurlijke aspect van een orgaan als de ROHA intrigerend. Ik heb nu na drie jaar eindelijk het gevoel dat ik een beetje overzicht krijg. Een zeer leerzame ervaring dus!”

Schakel

“Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. We moeten er wat mij betreft naar streven dat iedere Amsterdamse praktijk zo goed mogelijk kan functioneren. De ROHA moet hierin voor iedere praktijk het aanspreekpunt én de schakel zijn tussen wet- en regelgeving en de zorgverzekeraars zijn. Zodat de praktijken zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn.”