Vliegende start zorgprogramma Atriumfibrilleren

22 februari 2023

Oudere patiënten met niet-herkend atriumfibrilleren (AF) lopen een hoog risico – tot 5 keer zo hoog – op een beroerte. Tijdige opsporing en goede AF-zorg zijn dan ook letterlijk van levensbelang. Om praktijken hierin te ondersteunen, is het zorgprogramma Atriumfibrilleren gestart. Vanaf dit jaar biedt ROHA elke drie maanden de basistraining aan om in te kunnen stromen. Je kunt je praktijk nu aanmelden voor het derde kwartaal.

Eerste praktijken zijn al begonnen

Voor het zorgprogramma Atriumfibrilleren is veel belangstelling. De eerste 12 praktijken hebben de basistraining er net op zitten, de volgende 16 staan in de startblokken. Een mooie ontwikkeling, want in de AF-zorg is in de eerste lijn nog veel te winnen. En veel patiënten kent de POH al: vaak hebben ze ook diabetes type 2 of COPD, of zitten ze in het CVRM-programma.

Ook instromen? Voorwaarden en voordelen

Voorwaarde voor deelname is dat je praktijk de zorgprogramma’s DM en CVRM op orde heeft. Daarnaast is een HIS-koppeling via het Landelijk Schakelpunt naar het KIS verplicht. Je moet dus bereid zijn hierop over te gaan en liefst de LSP-verbinding al in gang gezet hebben. Is aan deze eisen voldaan, dan ben je van harte welkom.

Vergoeding en Kardia voor deelnemende praktijken

Voor deelname aan de basistraining wordt een startersvergoeding beschikbaar gesteld. Bovendien ontvangt elke deelnemende praktijk één Kardia voor de POH (aanvullend; oude Kardia’s worden niet ingeruild). Hiermee is bij patiënten met een onregelmatige pols snel en eenvoudig AF vast te stellen. Een goede stap naar betere AF-zorg. Wil je meer informatie of je meteen aanmelden? Neem dan contact op met Sara Baig:

sbaig@rohamsterdam.nl
06 – 24 86 76 98.


Belangrijke wijzing omtrent start Saxenda per 1 juli

Per 1 april werd Saxenda vergoed als een patiënt deelnam aan een door het RIVM erkend…

Uitwisselen kennis en ervaringen praktijkmanagers

Sinds januari 2021 komt een groep praktijkmanagers van de ROHA regelmatig samen om kennis…

Belangrijke aanpassingen instroomproces Zorgprogramma Atriumfibrilleren

We willen zo veel mogelijk praktijken de kans geven de scholing te volgen om de eerste…

Meer nieuws