Zo geregeld: overzicht van alle ouderen in je praktijk

14 juni 2023

Voor POH’s Ouderenzorg is het handig om alle ouderen in je praktijk in beeld te hebben, zeker de kwetsbare. Sommige praktijken hebben hiervoor een eigen systeem, maar lang niet allemaal. Dan is het goed om te weten dat je via VIPLive.nl in een handomdraai een compleet overzicht kunt krijgen, inclusief aanvullende interessante informatie. 

Zicht op je patiëntenpopulatie

VIPLive is een platform dat de zorg en administratieve processen van huisartsen, huisartsenposten en zorggroepen ondersteunt met slimme software die gekoppeld is aan diverse HIS’en. Hierdoor kun je onder meer helder zicht houden op je patiëntenpopulatie. Via VIPLive kun je bijvoorbeeld een ouderenzorgrapport genereren dat inzage geeft in iedereen van 65-75 jaar in de praktijk, of alle 75-plussers, voorzien van diverse kenmerken. Van polyfarmacie en kwetsbaarheid, tot welke ouderen al lang niet bij de huisartsenpraktijk zijn geweest en met wie een levenseindegesprek is gevoerd.

Lees meer over rapportages maken en gebruiken in VIPLive

Interesse in een ouderenrapport?

Heb je belangstelling voor een ouderenrapport van jouw praktijk? Dan moet je praktijk een account aanvragen in VIPLive. Hiervoor is deze handleiding is beschikbaar. Hoe sneller dit gebeurt, hoe eerder je aan de slag kunt. Voor een toelichting op het rapport kun je terecht bij contactpersoon huisartsen Wieteke van de Sande en coördinator ouderenzorg Martin Kuper. Zij kunnen je ook meer vertellen over het webinar. Mail je vraag naar rapportages@rohamsterdam.nl.


Kennisdocumenten afbouwen medicatie bij kwetsbare ouderen

We hebben 3 handige documenten geplaatst die kunnen worden gebruikt bij de overweging…

Webinar Medicatiebeoordeling bij ouderen gemist? Kijk het nu terug

Op donderdag 13 april was het webinar Medicijnbeoordeling bij ouderen. Elaa organiseerde…

Stedelijke update ouderenzorg #26

In de meest recente stedelijke update voor professionals in de Ouderenzorg (POH-Ouderen)…

Meer nieuws