Update project Op weg naar één HIS: verslag selectieworkshops

27 februari 2024

Met veel enthousiasme begon de selectiecommissie op 15 februari aan de selectieworkshops. Naast de vaste leden van de commissie namen er extra POH’s en een praktijkmanager deel aan de workshops, om ook de perspectieven van deze professionals goed mee te kunnen nemen in het proces. Dit had echt meerwaarde omdat zij op andere punten letten dan de huisartsen, zoals de chronische zorg, het declareren en het maken van rapportages.

Intensief en geanimeerd

HealthConnected, Tetra (Bricks) en Sanday kregen ieder twee uur om hun HIS aan de hand van een aantal scenario’s uitgebreid te presenteren en vragen te beantwoorden. Het was een intensieve en geanimeerde dag. Mascha Bevers, CMIO van de ROHA, vertelt: “Het goede nieuws is: we kunnen geen verkeerde keuze maken! Alle drie de leveranciers presenteerden een mooi HIS dat op de toekomst is voorbereid. Uiteraard zijn er cruciale verschillen op verschillende vlakken. Het is nu de uitdaging hoe we die gaan wegen. Maar dit was hoe dan ook een geslaagde dag.” Iedere deelnemer scoorde de HIS’en via een vooraf opgestelde scoringslijst, die is opgesteld naar aanleiding van de scenario’s die zijn behandeld. Deze scoringslijsten worden op dit moment gecombineerd en vervolgens zal de projectgroep de resultaten analyseren en er conclusies aan verbinden.

Referentieworkshops

Op korte termijn zullen er (online) referentiebezoeken worden ingepland. De selectiecommissie wil graag van huidige klanten van de HIS’en horen hoe de conversie verlopen is, hoe de ondersteuning van de leverancier ervaren wordt en vooral hoe tevreden ze zijn met het HIS en waarom.

Vervolg

Het project ligt nog steeds op schema om eind maart / begin april een keuze te kunnen maken. In het tweede kwartaal volgen dan de onderhandelingen en de contractering. Zie onze website voor de volledige planning.


Update project Op weg naar één HIS: HIS-proeverij groot succes

Maandag 15 januari vond de HIS-proeverij plaats. We kijken terug op een zeer geslaagd…

Update project Op weg naar één HIS: zorgvuldigheid voorop

Op 16 juni is, volgens planning, de offerteaanvraag uitgezet onder acht HIS-leveranciers.…

Update project Op weg naar één HIS: Shortlist bekend

Op 12 december j.l. werd tijdens de ALV van de ROHA de shortlist van leveranciers…

Meer nieuws