Update project Op weg naar één HIS: offertes aangevraagd

28 juni 2023

Het project Op weg naar één HIS vordert gestaag. Op vrijdag 16 juni 2023 heeft de selectiecommissie de offerteaanvraag uitgezet bij de acht leveranciers van de HIS’en op de longlist. Dit zijn de vier HIS’en die momenteel worden gebruikt door ROHA-praktijken, namelijk Bricks Huisarts (TetraHIS), CGM Huisarts, Medicom en MicroHIS, en vier nieuwe HIS’en, namelijk HealthConnected, HiX, MediKIT en Sanday Huisarts (het nieuwe HIS van Omnihis en Promedico).

De selectiecommissie heeft de afgelopen maanden met veel zorg gewerkt aan een uitgebreid Programma van Eisen. Hierin staan alle eisen en wensen voor het toekomstige HIS en de leverancier vermeld.

Het Programma van Eisen valt uiteen in vijf categorieën:

  • Functionaliteit: welke functionaliteiten het HIS moet bevatten en hoe gebruiksvriendelijk het is.
  • Leverancier: wat we van de leverancier verwachten op het gebied van samenwerking met de praktijken en de ROHA, productontwikkeling, implementatie van het HIS bij praktijken, servicedesk/ondersteuning en informatiebeveiliging.
  • Technologie: dit gaat onder andere over het gebruik van moderne technologie, integratiemogelijkheden met andere zorginformatiesystemen en toekomstbestendigheid.
  • Kosten: zowel de eenmalige kosten voor de implementatie van het HIS als de periodieke kosten van het gebruik van het HIS door de praktijken en de regiokortingen hierop.
  • Ondersteuning praktijken door ROHA: welke mogelijkheden het HIS en de leverancier bieden aan de ROHA om de ROHA-praktijken te ondersteunen en te ontzorgen bij het gebruik en het beheer van het HIS.

Het Programma van Eisen maakt, samen met de eerder vastgestelde leidende principes, onderdeel uit van de offerteaanvraag die de selectiecommissie heeft opgesteld.

Vervolgstappen

De leveranciers kunnen tot en met zondag 9 juli 2023 een aanbod doen. Aan de hand van de inzendingen stelt de selectiecommissie een shortlist samen van leveranciers die naar verwachting het beste zullen voldoen aan het programma van eisen en met wie ze graag verder het traject in gaat. Dat wordt waarschijnlijk september/oktober. Als een van de vervolgstappen staan ook online demosessies op de planning, waar huisartsenpraktijken van harte welkom zijn.

Lees meer over het project Op weg naar één HIS

Vragen?

Neem dan gerust contact op met Mascha Bevers, CMIO, of met Lonneke Reuser, voorzitter van de selectiecommissie.


Afspraak maken voor registratie ketenzorg in het HIS

De registratie van ketenzorg in het HIS is een lang gekoesterde wens van zowel huisartsen…

Update project Op weg naar één HIS: HIS-proeverij groot succes

Maandag 15 januari vond de HIS-proeverij plaats. We kijken terug op een zeer geslaagd…

Meer nieuws