Update project Op weg naar één HIS: voorkeurs-HIS gekozen

3 april 2024

Op dinsdag 2 april is aan de leden van de ROHA bekendgemaakt met welke HIS-leverancier wij verder gaan in het project “Op weg naar één HIS”. Na de uitgebreide selectieprocedure is HealthConnected unaniem door de selectiecommissie aangewezen als voorkeurs-HIS.

De twee andere HIS’en die op de shortlist staan, Bricks Huisarts en Sanday, komen gedurende het nu volgende onderhandelingstraject “in de wachtkamer”. Dit betekent dat we, mochten we er niet uitkomen met HealthConnected, alsnog met één van deze partijen in gesprek zullen gaan.

Overwegingen

De belangrijkste redenen om voor HealthConnected te kiezen, zijn geweest:

  • Meest gebruiksvriendelijk
  • Agenda: meest prettig en overzichtelijk
  • Zelfde look-and-feel voor HIS, HAPIS, KIS, NIS
  • Beste ondersteuning ketenzorg / integratie KIS
  • Beste integratie netwerk- / ouderenzorg (cBoards)
  • Beste integratiemogelijkheid met systeem huisartsenpost (HAPIS)
  • Geïntegreerd patiëntenportaal 2025-q1
  • Strategische samenwerking: gedeelde visie, sterk gericht op co-creatie (telefonie) & beste match en vertrouwen

Relevante ontwikkelingen KIS
Caresharing heeft ons onlangs laten weten dat het cKis wordt uitgefaseerd. Deze ontwikkeling betekent dat de ROHA zich inmiddels ook buigt over een nieuw KIS. De impact op de praktijken en op het HIS-traject wordt onderzocht, waarbij we streven naar een geïntegreerde aanpak. HealthConnected biedt verregaande integratie met het nieuwe KIS van Caresharing, wat uiteraard voordelen biedt nu wij gekozen hebben voor HealthConnected als voorkeurs-HIS. Zodra we meer helderheid hebben over de route naar een nieuw KIS en de impact daarvan op het HIS-traject, zullen we onze leden hierover informeren.

Vervolg HIS-traject

We gaan nu de onderhandelingsfase in met HealthConnected. Niet alleen om financiële afspraken te maken, maar ook om te bespreken wat het gewenste ontwikkelpad van het HIS wordt en welke tijdslijnen we gaan aanhouden. Er is namelijk nog een aantal functionaliteiten te ontwikkelen voordat het HIS voldoet aan de standaard die door de selectiecommissie is gedefinieerd. Totdat deze functionaliteiten zijn ontwikkeld en geïmplementeerd, starten we niet met de uitrol. Een ander belangrijk onderdeel van deze fase is het aanbod dat de praktijken zullen ontvangen. Zoals je van ons gewend bent zullen we updates versturen als er relevante ontwikkelingen zijn. Ook wordt er tijdens de ROHA Conferentie op een passende manier aandacht besteed aan het project.

Bekijk voor meer informatie ook de presentatie die op 2 april is gegeven door CMIO Mascha Bevers.


Update project Op weg naar één HIS: HIS-proeverij groot succes

Maandag 15 januari vond de HIS-proeverij plaats. We kijken terug op een zeer geslaagd…

Update project Op weg naar één HIS: Shortlist bekend

Op 12 december j.l. werd tijdens de ALV van de ROHA de shortlist van leveranciers…

Update project Op weg naar één HIS: zorgvuldigheid voorop

Op 16 juni is, volgens planning, de offerteaanvraag uitgezet onder acht HIS-leveranciers.…

Meer nieuws