Tijdelijke inzet geneeskundestudent verlicht druk op de praktijk

9 juli 2024

In de huidige krappe arbeidsmarkt is het vaak lastig een geschikte doktersassistent of POH-S te vinden. Marga Zwaan, huisarts in Amsterdam Centrum, werkt sinds anderhalf jaar met verschillende geneeskundestudenten voor de rol van POH-S via WaarneemAssistent. En dit bevalt goed!

WaarneemAssistent is een landelijk platform van AIOS dat ouderejaars geneeskundestudenten selecteert en opleidt om zorgpersoneel in gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en -posten, VVT-instellingen en ziekenhuizen te ondersteunen. In het kader van Meer Tijd Voor de Patiënt (kernelement 4: Uitbreiding personele capaciteit) kan de ROHA ondersteunen bij de inzet van tijdelijke medewerkers via WaarneemAssistent.

Wisselwerking

Studenten krijgen zo de mogelijkheid om ervaring op te doen in de praktijk. Ze volgen elkaar op en werken zelf hun opvolger in. Elke student neemt nieuwe energie mee en een frisse kijk op zaken. Marga kan op deze manier verschillende studenten nieuwe dingen te leren en zelf ook van ze leren. Deze wisselwerking ervaart ze als zeer prettig.

Zelfvertrouwen

Isabella Sujecki werkt één dag in de week bij Marga in de praktijk als POH-S waarbij ze de patiëntenpopulatie volgt op het gebied van cardiovasculair risicomanagement en diabetes. “Mijn werk is heel interessant. Zeker het communicatieve aspect, met de verschillende patiëntcontacten, geven mij veel ontwikkelingsmogelijkheden”, aldus Isabella. Zo gaan haar gesprekken sinds ze is gestart een stuk beter en soepeler. “Deze zaken neem ik ook zeker mee in mijn verdere medische carrière. Het geeft me meer zelfvertrouwen richting de coschappen.” Inmiddels zijn er zelfs patiënten die expliciet naar haar vragen. Een mooi compliment voor Isabella.

In oktober stopt Isabella om te starten met haar coschappen. Gelukkig hoeft de praktijk van Marga niet lang zonder een student-praktijkondersteuner te zitten. Samen met Waarneemassistent gaat ze op zoek naar een opvolger.

Interesse?

Wil je ook tijdelijke medewerkers inzetten om de periode van de zoektocht naar vaste medewerkers te overbruggen? Lees dan meer op deze pagina en neem contact op!


Het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg wordt Verwijspunt 020

Vanaf juni 2024 gaat de volledige dienstverlening van het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg…

Masterclass ‘Starten met je eigen praktijk’ succesvol van start

Op dinsdag 11 juni was de eerste sessie van de Masterclass 'Starten met een eigen…

Handig voor in de praktijk: kijken naar koolhydraten

Diëtist Corien Maljaars won Het Beste Diabetesidee en zette informatie over diabetes en…

Meer nieuws