Studie naar gebruik KardiaMobile levert positieve inzichten op

24 april 2024

Een mooie mijlpaal: vorige week werd de studie naar ervaringen van Amsterdamse huisartsen met het gebruik van een smartphone-verbonden 1L-ECG apparaat (de KardiaMobile) en de digitale consultatie door cardiologen gepubliceerd.

Het onderzoek is mede tot stand gekomen met medewerking van de ROHA. Kaderarts hart- en vaatziekten David Koetsier is één van de auteurs van het onderzoek.

Huisartsen en POH’s die bij patiënten het hartritme willen detecteren, kunnen dit doen via de KardiaMobile. Komt hier een afwijkend hartritme uit naar voren, dan is afgesproken dat deze registratie ter beoordeling wordt voorgelegd aan een cardioloog via een meedenkconsult via Huisarts+punt. In deze studie is voor het eerst onderzocht hoe goed experts in staat zijn de registratie te beoordelen en wat de ervaringen van huisartsen met deze technologie zijn.

Toegevoegde waarde

Uit de studie blijkt dat experts de meeste registraties van de KardiaMobile goed kunnen interpreteren en dat huisartsen de KardiaMobile als nuttig en van toegevoegde waarde ervaren in hun zorg aan de patiënt. Je leest de hele publicatie van de studie hier.

Deelnemen aan zorgprogramma AF

Wil je ook deelnemen aan het zorgprogramma Atriumfibrilleren (AF)? Ga dan naar de website en meld je aan.


Lekkerinjevel.Amsterdam en positieve gezondheid

Lekkerinjevel.Amsterdam is een veelzijdig gezondheidsplatform met een verzameling van…

Basisscholing Atriumfibrilleren op 7 mei

Na deze scholing begrijp je hoe het zorgprogramma Atriumfibrilleren is opgebouwd, kan je…

Vliegende start zorgprogramma Atriumfibrilleren

Het zorgprogramma Atriumfibrilleren is gestart. Vanaf dit jaar biedt ROHA elke drie…

Meer nieuws