Spirometers Welch Allyn en Vyaire uit de handel

12 april 2023

Voer je spirometrie uit in je praktijk? En gebruik je een spirometer van Welch Allyn of Vyaire (voorheen Carefusion)? Spirometers van deze leveranciers worden niet meer gemaakt en de software wordt op termijn niet meer geüpdatet. Omdat deze spirometers op een gegeven moment onbruikbaar worden, is het handig om alvast te bedenken wat je wil doen als het zover is.

Windows niet automatisch updaten

Tot april 2025 ondersteunt Welch Allyn de hardware en software van de SpiroPerfect. Vyaire zal nog tot minimaal 2026 onderdelen blijven leveren voor de Spiro USB. De leveranciers raden aan om geen automatische Windows-updates te doen op de computer met de spirometriesoftware. Neem dus eerst contact met de leverancier op voordat je een update doet.

Nieuwe spirometer aanschaffen of spirometrie uitbesteden

Wil je voorkomen dat je spirometer het plotseling niet meer doet? Dan kun je het beste nu al nadenken over een oplossing. De opties:

Kies je ervoor om spirometrie uit te besteden, dan heb je een aangepast contract met de ROHA nodig. Meld je daarvoor minstens zes weken voor de start van een nieuw kwartaal bij Evelien Maarsen: emaarsen@rohamsterdam.nl.


Uitwisselen kennis en ervaringen praktijkmanagers

Sinds januari 2021 komt een groep praktijkmanagers van de ROHA regelmatig samen om kennis…

Toolbox diabetes en ramadan beschikbaar

Vasten tijdens de ramadan is uitdagend voor diabetespatiënten. De Nederlandse Diabetes…

Lekkerinjevel.Amsterdam en positieve gezondheid

Lekkerinjevel.Amsterdam is een veelzijdig gezondheidsplatform met een verzameling van…

Meer nieuws