Scholing ‘Cardiovasculaire zorg in de praktijk: vrouwen in focus’

15 april 2024

Cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen zijn nog vaak onderbelicht en deze patiëntengroep keert dan ook regelmatig terug in de huisartsenpraktijk. Zorgverleners zijn niet altijd goed op de hoogte van het beleid en het ziektebeeld rondom cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen.

Terwijl het zo belangrijk is dat deze (groeiende) patiëntengroep zich gehoord en begrepen voelt. Naast bekende risicofactoren spelen bij hen ook andere oorzaken een rol, zoals zwangerschapsdiabetes en –hypertensie, auto-immuunziekten en psychosociale factoren.

Daarom biedt de ROHA over dit belangrijke thema de de scholing ‘Cardiovasculaire zorg in de praktijk: Vrouwen in focus’ aan op dinsdag 14 mei. Tijdens deze scholing krijg je meer inzicht in de standaarden en werkafspraken rondom de cardiovasculaire zorg voor vrouwelijke patiënten. Je krijgt inzicht in de betrokken zorgverleners en op welke manieren en met wie je kan overleggen.

Ook komen belangrijke behandelingsthema’s en de samenwerkingsafspraken tussen cardiologen, psychologen en verloskundigen aan bod. Door je kennis over deze doelgroep te vergroten draag je bij aan een betere herkenning, diagnostisering en behandeling van cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen.

Meer weten en aanmelden?

De scholing vindt plaats op dinsdag 14 mei van 12.30 tot 17.15 uur.

Lees meer informatie op de scholingspagina en meld je aan!


Inhalatiemedicatie instructie scholing (IMIS)

Op donderdag 4 april organiseren we een IMIS (inhalatie medicatie instructie school)…

cBoards ouderenzorg uitgebreid met onderdelen palliatieve zorg

Het platform cBoards is in ontwikkeling om multidisciplinaire samenwerking in de zorg…

Helpdesk Digitale Zorg is er voor je patiënt

Veel patiënten wíllen wel gebruik maken van de mogelijkheden die digitale zorg hen biedt,…

Meer nieuws