Nieuws

Help mee om cBoards te verbeteren!

Werkt jouw praktijk met cBoards, zie je ruimte voor verbeteringen in de applicatie en wil je invloed hebben op hoe cBoards eruit gaat zien? Meld je dan aan voor de gebruikersgroep voor cBoards.

Lees meer

Nieuwe vaste contactpersonen voor huisartsenpraktijken

De afgelopen tijd heeft de ROHA geïnvesteerd in het uitbreiden van het team contactpersonen voor huisartsenpraktijken. Hierdoor vindt er een aantal wijzigingen plaats en krijgen (sommige) praktijken een nieuwe vaste ROHA contactpersoon.

Lees meer

Stedelijke update ouderenzorg #27

In de 27e editie van de nieuwsbrief "Stedelijke Update Ouderenzorg" voor POH-Ouderen in Amsterdam worden belangrijke ontwikkelingen gepresenteerd. Het Beter Oud in Amsterdam-programma laat aanzienlijke groei zien, met nu 153 deelnemende praktijken.

Lees meer

Stedelijke update ouderenzorg #26

In de meest recente stedelijke update voor professionals in de Ouderenzorg (POH-Ouderen) in Amsterdam worden essentiële ontwikkelingen binnen de zorg voor ouderen besproken. Deze update biedt niet alleen waardevolle informatie voor zorgprofessionals maar benadrukt ook het belang van samenwerking en continue verbetering van dienstverlening.

Lees meer

Mantelaar: Ondersteuning en ADL-zorg om overbelasting van mantelzorgers te voorkomen

In Nederland raakt 10% van de mantelzorgers overbelast. De gevolgen van uitval voor zowel de zorgvrager als de mantelzorger zelf zijn aanzienlijk. Om dit te voorkomen biedt Mantelaar ondersteuning en hulp aan mantelzorgers.

Lees meer

Heldere kaders voor casemanagement dementie

De vraag naar casemanagement dementie neemt snel toe. Zorgorganisaties in Amsterdam die deze dienst bieden, hebben daarom de samenwerking gezocht om tot eenduidige afspraken en werkwijzen te komen voor doorverwijzing van patiënten. De belangrijkste afspraken hebben ze gepubliceerd in een flyer.

Lees meer

5 lessen van een zorgnetwerk rond kwetsbare ouderen in Westerpark

In de Amsterdamse buurt Westerpark is sinds 2019 een duurzaam netwerk rond kwetsbare ouderen actief. Met als doel om de integrale zorg, ondersteuning en welzijnsactiviteiten voor deze groep blijvend te verbeteren. Wat kunnen we leren van de ervaringen die tot nu toe in dit netwerk zijn opgedaan?

Lees meer

cBoards ouderenzorg uitgebreid met onderdelen palliatieve zorg

Het platform cBoards is in ontwikkeling om multidisciplinaire samenwerking in de zorg steeds beter te faciliteren en te bevorderen. In dat kader zijn er nu onderdelen toegevoegd specifiek voor palliatieve zorg.

Lees meer

Zo geregeld: overzicht van alle ouderen in je praktijk

Voor POH’s Ouderenzorg is het handig om alle ouderen in je praktijk in beeld te hebben, zeker de kwetsbare. Dan is het goed om te weten dat je via www.viplive.nl in een handomdraai een compleet overzicht kunt krijgen. Om dit nog makkelijker te maken voor je, organiseert de ROHA een webinar op 3 juli.

Lees meer

Wat je kunt leren van de Stedelijke monitoring Beter Oud in Amsterdam 2022

De resultaten van de jaarlijkse monitoring van het programma Beter Oud in Amsterdam (BOA) zijn bekend. De conclusie? Er gaat al veel goed. Zo geven ouderen hun laatste contact met een praktijkondersteuner-Ouderen (POH-O) gemiddeld een 8,6. En beoordelen POH-O’s hun samenwerking met huisartsen gemiddeld met een 8,4.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze 2-wekelijkse nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven