OBA-cursus helpt patiënten te werken met het patiëntenportaal

8 februari 2023

Van online een afspraak maken tot een videoconsult: het patiëntenportaal kan veel dingen makkelijker maken voor patiënten. De huisartsenpraktijk heeft er ook baat bij als meer patiënten zaken online kunnen regelen. Maar niet iedere patiënt is even digitaal vaardig. Daarom biedt de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) doorlopend cursussen DigiVitaler aan. Mensen leren in deze cursus werken met het patiëntenportaal.

Cursussen en inloopspreekuren op veel OBA-locaties

Heb je patiënten die vragen hebben over het patiëntenportaal of het moeilijk vinden om ermee te werken? Wijs ze dan op het cursusaanbod DigiVitaler van de OBA. De eerstvolgende cursussen vinden plaats in maart. In de gratis cursus oefenen mensen onder meer met inloggen en beeldbellen. Bij de meeste OBA-vestigingen kunnen mensen ook naar inloopspreekuren Hulp bij Digitaal, voor al hun vragen over internet en digitale middelen.

Portaal Bricks geen onderdeel van cursus

In de OBA-cursus DigiVitaler komen alleen de patiëntenportalen Uw Zorg Online en Mijngezondheid.net aan bod. Als jouw praktijk werkt met Bricks, is de cursus minder geschikt voor patiënten. Hoewel de basisfuncties hetzelfde zijn, ziet de omgeving er anders uit. Wil je patiënten toch graag attenderen op de cursus? Maak dan duidelijk dat ze niet met hun ‘eigen’ portaal oefenen.

Helpdesk Digitale Zorg ondersteunt patiënten

Voor vragen over het patiëntenportaal waar praktijkmedewerkers het antwoord niet direct op weten, kunnen patiënten ook bellen of mailen naar de Helpdesk Digitale Zorg.


Zo help je patiënten te stoppen met roken tijdens Stoptober

Duizenden Nederlanders doen in oktober mee met Stoptober: 28 dagen stoppen met roken. Met…

Vaccinaties varicella en pneumokokken voor HIV-patiënten in de huisartspraktijk

In maart is in de ROHA-raad op initiatief van twee ROHA-huisartsen besproken hoe we als…

Meer nieuws