Masterclass ‘Starten met je eigen praktijk’ succesvol van start

12 juni 2024

Op dinsdag 11 juni was de eerste sessie van de Masterclass ‘Starten met een eigen praktijk’. Een enthousiaste en gemotiveerde groep van 10 aspirant praktijkhouders kwam voor het eerst bij elkaar om samen te verkennen wat het eigen praktijkhouderschap zoal inhoudt.

Ze deelden actief hun wensen en ideeën met elkaar over hun eigen mogelijke huisartsenpraktijk in de toekomst. Dit alles onder begeleiding van twee ervaren Amsterdamse huisartsen en in samenwerking met Samendokteren.

Meer sessies

De Masterclass is goed uit de startblokken gekomen. Vier van de aspirant praktijkhouders namen zelfs de moeite om van hun vakantieadres online deel te nemen aan de Masterclass. Dat zegt wel iets over hun motivatie! De komende tijd volgen er meer sessies, waarin alle facetten van het eigen praktijkhouderschap verder behandeld worden. Denk hierbij aan onderwerpen als verantwoordelijkheid als praktijkhouder, persoonlijk leiderschap en visie, zorgverzekeringswet en inkomsten, jaarrekening en financiële administratie en personeelsmanagement in de huisartsenpraktijk.

Stoppende praktijkhouders

Ook is er in de aankomende sessies ruimte voor stoppende praktijkhouders om hun praktijk te presenteren aan de deelnemers van de Masterclass. Wellicht ontstaat er een match. Mocht je daar als stoppende huisarts interesse in hebben, neem dan contact op met Frank Moust, projectleider toegankelijkheid en continuïteit van zorg, via fmoust@rohamsterdam.nl.


Van droom naar werkelijkheid: meld je aan voor de masterclass ‘Starten met een eigen praktijk’

De ROHA gelooft in de waarde en de kracht van het zelfstandig praktijkhouderschap. Daarom…

Vliegende start zorgprogramma Atriumfibrilleren

Het zorgprogramma Atriumfibrilleren is gestart. Vanaf dit jaar biedt ROHA elke drie…

Handig voor in de praktijk: kijken naar koolhydraten

Diëtist Corien Maljaars won Het Beste Diabetesidee en zette informatie over diabetes en…

Meer nieuws