Van droom naar werkelijkheid: meld je aan voor de masterclass ‘Starten met een eigen praktijk’

17 april 2024

Een eigen praktijk in Amsterdam. Je eigen vaste patiëntenpopulatie opbouwen. Een team leiden, motiveren en begeleiden. Zélf je ideale huisartspraktijk vormgeven en op je eigen(wijze) manier ‘dokteren’. Klinkt dat je als muziek in de oren?

Zelfstandig praktijkhouderschap

De ROHA gelooft in de waarde en de kracht van het zelfstandig praktijkhouderschap. Daarom bieden wij vanaf juni 2024 de masterclass ‘Starten met een eigen praktijk’ aan. Dit doen we in samenwerking met Samendokteren.

De masterclass – een reeks van 8 sessies verdeeld over 1 jaar – is bedoeld voor huisartsen die serieus overwegen om binnen afzienbare tijd (ca. 1 á 2 jaar) een praktijk over te nemen, te associëren of een 0-praktijk te beginnen in Amsterdam.

Dit ga je leren

Met de masterclass bereid je je optimaal voor op het zelfstandig praktijkhouderschap. Je leert over alle facetten van het vak van praktijkhouder. Dit doe je in een vaste groep van (maximaal) 10 deelnemers. Onderwerpen die de revue passeren zijn onder andere:

  • Persoonlijk leiderschap en visie
  • Zorgverzekeringswet en inkomsten
  • Jaarrekening en financiële administratie
  • Verantwoordelijkheden als praktijkhouder.

Uiteindelijk werk je je eigen visie voor jouw toekomstige praktijk uit. Daarnaast is er binnen het programma volop ruimte voor intervisie met je medestarters en voor het ontmoeten van potentiële stoppers.

Het voorlopige programma, de planning en de voorwaarden voor deelname vind je hier.

Kosten, accreditatie en aanmelding

De totale kosten voor de masterclass bedragen €850,- netto per deelnemer. De ROHA draagt 50% bij, waardoor de netto kosten slechts €425,- bedragen voor de deelnemers. Accreditatie is in aanvraag (16 punten). Er zijn 10 plaatsen beschikbaar.

Ja, ik heb interesse:

> Meld je hier aan

Na aanmelding neemt Frank Moust, projectleider Toegankelijkheid en Continuïteit van Huisartszorg bij de ROHA, contact met je op om (onder andere) te bespreken waar je op dit moment staat met je ambitie en wat je verwacht van de masterclass. Ook is er tijdens dat eerste gesprek aandacht voor waar je naar op zoek bent en op welke termijn je zou willen starten. Tot slot wordt besproken of je aan de voorwaarden voor deelname voldoet.


Ouderengeneeskunde aan huis

Binnenkort start het Netwerk Ouderengeneeskunde Amsterdam (NOA) de nieuwe medische…

Advies vanwege de tekorten aan GLP1-RA injecties

Er zijn tekorten ontstaan aan GLP1-RA injecties, met name door de toegenomen algemene…

Handig voor in de praktijk: kijken naar koolhydraten

Diëtist Corien Maljaars won Het Beste Diabetesidee en zette informatie over diabetes en…

Meer nieuws