Lonneke Reuser nieuwe directeur Digitale Zorg & Innovatie bij de ROHA

28 maart 2024

Per 1 maart is Lonneke Reuser als Directeur Digitale Zorg & Innovatie toegetreden tot de directie van de ROHA. Samen met Algemeen Directeur Dion Zoontjens en Medisch Directeur Susan Wiegman stuurt zij het ROHA-team aan.

Lonneke is voor velen geen onbekende. Zij startte in september 2019 bij de ROHA als Manager Digitale Zorg & Innovatie en bij de Amsterdamse Huisartsenalliantie als CIO. Met het aanstellen van Lonneke als Directeur Digitale Zorg & Innovatie verstevigen we onze ambities op het gebied van digitalisering en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Ambities waar ook op stedelijk niveau de focus op ligt en waarin de ROHA samen met de Amsterdamse Huisartsenalliantie optrekt. “De digitalisering transformeert de huisartsensector. Als ROHA willen we de praktijken daarin zo goed mogelijk faciliteren en ondersteunen. Daarom hebben we binnen ons team ook een Chief Medical Information Officer, Mascha Bevers, die het onderwerp structurele aandacht geeft,” aldus Lonneke. “Eén van de belangrijkste projecten waar we op dit moment mee bezig zijn, is natuurlijk de keuze voor één HIS. Een uitdagend project wat de ROHA-prakijken uiteindelijk veel gaat opleveren.”

Andere belangrijke thema’s op het gebied van digitalisering zijn onder andere het op orde brengen van de informatiebeveiliging en het vergroten van de digitale vaardigheden van praktijken. Lonneke: “Ik kijk er naar uit om de thema’s en projecten waar ik me de afgelopen jaren mee heb beziggehouden, voort te zetten in de functie van directielid. Ik denk dat we elkaar als directie goed aanvullen en dat we samen met gedreven medewerkers een stevige basis hebben om de ROHA-huisartsen zo goed mogelijk te ondersteunen.”


Helpdesk Digitale Zorg is er voor je patiënt

Veel patiënten wíllen wel gebruik maken van de mogelijkheden die digitale zorg hen biedt,…

Deze praktijken zetten in op hun digitale zorg

De afgelopen maanden zijn diverse praktijken, met ondersteuning van de ROHA, gestart met…

Maak kennis met Susan Wiegman, de nieuwe medisch directeur van de ROHA

Per 1 oktober start Susan Wiegman als medisch directeur bij de ROHA. Zij volgt Stella…

Meer nieuws