Lekkerinjevel.Amsterdam en positieve gezondheid

18 juli 2022

Lekkerinjevel.Amsterdam is een veelzijdig gezondheidsplatform en een initiatief vanuit verschillende organisaties waaronder o.a. de ROHA. Het platform biedt een verzameling van kwalitatieve apps en e-health producten die helpen om een betere balans te krijgen. Er staan gratis programma’s op over het omgaan met tegenslagen, beter slapen, stress, mindfulness en piekeren. Ze zijn geschikt om in te zetten door huisartsen, POH GGZ en POH somatiek als ondersteuning van het patiëntcontact.

Op het platform vind je nu ook de tool van Positieve Gezondheid, waardoor het makkelijker wordt om te kijken waar de patiënt mee aan de slag wil gaan. Het aanbod past zich aan conform de klachten. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil meer ontspannen’ of ‘Ik wil minder piekeren’. Je krijgt dan direct een overzicht van de beschikbare tools.

Positieve gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Om dit te stimuleren is er is ook de mogelijkheid om een eenvoudige vragenlijst in te vullen over verschillende levensgebieden. De uitkomst geeft in de vorm van een spinnenweb zicht op de thema’s waar meer aandacht aan besteed zou kunnen worden. Bij de thema’s kan je de e-health en apps vinden die hierbij horen. De vragenlijst helpt mensen om te kiezen en te bespreken wat voor hen belangrijk is.

Download de doorverwijsbrief


Buurtteams Amsterdam

Per 1 april 2021 zijn er op verschillende plekken in Amsterdam buurtteams die de toegang…

Aanpassingen in agenda fundusonderzoek door hoog no-show (en hoe jij kan helpen)

Het ‘no-show’ gehalte bij fundusonderzoeken OLVG lab-SALT blijft nu al een langere tijd…

Meer nieuws