Nieuws

Intensieve begeleiding bij stoppen met roken voor ketenzorgpatiënten

Patiënten die deel uitmaken van de ketenzorg kunnen nu ook worden doorverwezen voor extra intensieve begeleiding bij stoppen met roken, onder bepaalde voorwaarden. Er is hiervoor budget vrijgemaakt door de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) voor 2024.

Lees meer

Intensieve begeleiding bij stoppen met roken voor ketenzorgpatiënten

Patiënten die deel uitmaken van de ketenzorg kunnen nu ook worden doorverwezen voor extra intensieve begeleiding bij stoppen met roken, onder bepaalde voorwaarden. Er is hiervoor budget vrijgemaakt door de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) in 2024.

Lees meer

‘Keer Diabetes2 Om’ nu volledig in basispakket, meld je aan voor de info-webinar

Goed nieuws! Per 1 januari 2024 zit ook het Keer Diabetes2 Om Plus (KDO) programma voor hoog-complexe diabetes type 2 patiënten in het basispakket (het fysieke programma op locatie). Sinds dit jaar zat al het online programma voor laag-complexe (pre) diabetes type 2 patiënten in het basispakket. Nu is KDO dus voor iedereen met (pre) diabetes type 2 beschikbaar. Beide programma’s worden in de regio aangeboden. Op maandag 22- of woensdag 31 januari kan je een webinar volgen om je te informeren over deze primeur.

Lees meer

Nieuw GLI-aanbod: programma X-Fittt en aanbieders Oh My Mood en Fitsurance

Het GLI-aanbod is weer uitgebreid. Onder andere met het leefstijlprogramma X-Fittt en twee nieuwe aanbieders: Oh My Mood en Fitsurance.

Lees meer

GLI-aanbod up-to-date en nieuwe aanbieders in A’dam Nieuw-West en Zuid

Het aanbod van de GLI in Amsterdam is weer up-to-date. Ook zijn er twee nieuwe aanbieders: Thiro Training in Nieuw-West en Corpus Vitae in Zuid. Corpus vitae is een reguliere aanbieder; Thiro Training richt zich specifiek op mensen met autisme en/of een licht verstandelijke beperking.

Lees meer

Belangrijke wijzigingen in organisatie en aanbod van de GLI per januari 2023

De ROHA heeft per januari de projectleiding en coördinatie van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) overgenomen van de Elaa. Verder is er een nieuwe GLI-aanbieder in Amsterdam-Noord en is in januari het nieuwe GLI-programma Keer Diabetes2 Om gestart.

Lees meer

Keer Diabetes2 Om vergoed vanuit het basispakket voor patiënten met lage complexiteit

In januari 2023 is het nieuwe GLI-programma Keer Diabetes2 Om gestart. Voor laagcomplexe patiënten wordt het programma vergoed vanuit de basisverzekering. Voor overige patiënten is er een beperkte vergoeding.

Lees meer

Alternatief beschikbaar voor stoppen-met-roken-medicijn varenicline

Het stoppen-met-roken-medicijn varenicline (merknaam Champix) is al lange tijd niet leverbaar. Sinds kort is er een nieuw middel beschikbaar: cytisinicline. Huisartsen kunnen dit middel voorschrijven bij stoppogingen.

Lees meer

Zo help je patiënten te stoppen met roken tijdens Stoptober

Duizenden Nederlanders doen in oktober mee met Stoptober: 28 dagen stoppen met roken. Met succes, want bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt. Wil jij patiënten die willen stoppen hierbij ondersteunen? Bekijk vier dingen die je tijdens – en na – Stoptober kunt doen om deze patiënten op weg te helpen.

Lees meer

Belangrijke wijzing omtrent start Saxenda per 1 juli

Per 1 april werd Saxenda vergoed als een patiënt deelnam aan een door het RIVM erkend GLI-programma. Per 1 juli is hier echter een wijziging in gekomen. Als na 1 jaar deelname aan een GLI programma het afvallen niet succesvol is, kan Saxenda overwogen worden.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze 2-wekelijkse nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven