Hoe kun je ketenzorg registreren in het HIS? Volg deze 2 stappen

26 oktober 2022

ROHA-praktijken die zorg leveren aan chronische patiënten kunnen sinds de zomer voorbereidingen treffen om ketenzorg te registreren in het HIS. Is jullie praktijk al (bijna) klaar met de voorbereidingen? Lees in dit bericht hoe je kunt gaan registreren in het HIS.

Dit heb je nodig om te kunnen starten met de nieuwe werkwijze

  • Jullie praktijk gebruikt TetraHIS, OmniHIS of MicroHIS.
    Gebruik je een ander HIS? Lees wat je kunt doen
  • Je hebt de stappen 1 tot en met 3 van de implementatie afgerond. Dat betekent dat de conversie van OZIS naar LSP-ketenzorg uitgevoerd is. Volg hierna de onderstaande stappen.

Stap 1. ROHA-protocollen voor ketenzorg laten installeren door HIS-leverancier

Voordat jullie ketenzorg kunnen registreren in het HIS, moet de HIS-leverancier eerst de ketenzorgprotocollen installeren. Jullie HIS-leverancier belt de praktijk om hiervoor een afspraak te maken. Tijdens de afspraak moet een medewerker beschikken over een computer waarop Teamviewer geïnstalleerd kan worden. Dat is de software waarmee de HIS-leverancier op afstand de protocollen in het HIS kan zetten. Het installeren duurt slechts 5 minuten.

Stap 2. Werken met de protocollen, met ondersteuning door de ROHA

Zijn de protocollen geïnstalleerd? Dan ben je er bijna. Voordat je de eerste protocollen gaat invullen, raden we je aan de korte handleiding door te lezen. Daarin staat stapsgewijs hoe je het protocol in jullie HIS invult. Download de handleiding van jullie HIS en bekijk het bijbehorende instructiefilmpje:

Heb je hulp nodig bij het invullen van de protocollen? Heb je verbeterpunten voor de protocollen? Of heb je vragen over de nieuwe werkwijze?

Neem contact met ons op:

Gebruik je Promedico, Medicom of CGM?

Het is mogelijk om over te stappen naar het HIS voor registratie van ketenzorg, maar dit werkt nu niet optimaal. Wil je hier meer over weten of wil je toch graag overstappen? Neem contact op met Huib Hoogendijk of Wieteke van de Sande.

Nog niet begonnen met de overstap van cKIS naar HIS?

Lees meer over de stappen die je moet zetten om van cKIS naar HIS te gaan voor het registreren van ketenzorg.


Afspraak maken voor registratie ketenzorg in het HIS

De registratie van ketenzorg in het HIS is een lang gekoesterde wens van zowel huisartsen…

Meer nieuws