Keer Diabetes2 Om Plus nu ook op locatie in regio Amsterdam/Amstelland

10 juli 2024

Mooi nieuws: patiënten met diabetes type 2 die SU-derivaten, insuline en/of een SGLT-2 remmer gebruiken, kan je vanaf nu ook verwijzen naar het fysieke programma Keer Diabetes2 Om Plus in de regio Amsterdam/Amstelland (dus op locatie). 

Per 1 januari 2024 wordt Keer Diabetes2 Om Plus voor hoog-complexe diabetes type 2 patiënten vergoed vanuit de basisverzekering. Eerder zat al het online programma voor laag-complexe (pre)diabetes type 2 patiënten in het basispakket.

Professionele, medische begeleiding

Bij Keer Diabetes2 Om Plus gaat een groep van ongeveer 20 deelnemers onder begeleiding van een verpleegkundige, diëtist en coach 12 maanden intensief aan de slag met hun leefstijl, gevolgd door een onderhoudsfase van 12 maanden. Voeding, beweging, ontspanning en slaap komen aan bod. Veel deelnemers kunnen hierdoor diabetesmedicatie afbouwen of stoppen, vallen verantwoord af en krijgen (ook op de lange termijn) meer energie.

Locatie

De programmalocatie in Uithoorn (locatie ‘’in den Ossewaerd’’) is de eerste locatie in regio Amsterdam en Amstelland.
De eerste groep op deze locatie start op 15 en 16 oktober met een tweedaags programma, met overnachting. Daarna komt de groep nog enkele keren samen op deze locatie. Ook zijn er digitale terugkomdagen. Er zijn nog plekken vrij!

Verwijzen

Heb je een patiënt die in aanmerking komt voor het programma? Verwijzen kan vanaf nu via ZorgDomein. In ZorgDomein kan je Keer Diabetes2 Om vinden via Welzijn > Hulpmiddelen > Diabetes Mellitus > Keer Diabetes2 Om. Daar staat welke (medische) gegevens het medisch team van Keer Diabetes2 Om nodig heeft. Zij nemen contact op met de patiënt.

Meer weten over Keer Diabetes2 Om? Volg de gratis online scholing op 23 juli

Wil je meer informatie over de inhoud en aanpak van Keer Diabetes2 Om? Op dinsdag 23 juli van 18:30 tot 21:00 uur vindt er een online scholing plaats. De bijeenkomst is online en geaccrediteerd voor 2 punten bij de V&VN en NvvPO. Deze scholing is gratis voor praktijkondersteuners en verpleegkundigen uit de regio Amsterdam. Via deze link vind je meer informatie over de scholing en kun je je aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht, Keer Diabetes2 Om, vergoeding, verwijzing, de nascholing of andere zaken? Neem dan contact op met David Bakx, manager zorgrelaties van Keer Diabetes2 Om, via david@voedingleeft.nl

www.voedingleeft.nl
www.keerdiabetesom.nl


Vanaf 1 januari 2024: “Keer Diabetes2 Om” vergoed in basispakket!

Dit betekent een unieke mijlpaal in Nederland, waar een leefstijlalternatief met…

Keer Diabetes2 Om vergoed vanuit het basispakket voor patiënten met lage complexiteit

In januari 2023 is het nieuwe GLI-programma Keer Diabetes2 Om gestart. Voor laagcomplexe…

‘Keer Diabetes2 Om’ nu volledig in basispakket, meld je aan voor de info-webinar

Goed nieuws! Per 1 januari 2024 zit ook het Keer Diabetes2 Om Plus (KDO) programma voor…

Meer nieuws