ROHA vergoedt opleidingen tot kaderhuisarts

16 november 2022

In Amsterdam dreigt een tekort aan kaderhuisartsen. Daarom vergoedt de ROHA NHG-kaderopleidingen voor haar leden. In een kaderopleiding verdiep je je kennis van een medisch expertisegebied, zoals astma/COPD of hart- en vaatziekten.

Kaderhuisartsen zijn hard nodig

Als kaderhuisarts ben je belangrijk voor de regionale kwaliteit van zorg op jouw expertisegebied. In Amsterdam ben je als kaderhuisarts lid van een expertteam van een ROHA-zorgprogramma. Vanuit die rol denk je mee over het beleid en de uitvoering van dat zorgprogramma.

Het is lastig om in Amsterdam voor elk expertisegebied binnen de chronische zorg een kaderhuisarts te vinden. Bovendien stopt een aantal kaderhuisartsen van de ROHA de komende jaren (tijdelijk) met hun werk. Daarom is er behoefte aan nieuwe kaderhuisartsen, met name op het gebied van astma/COPD en hart- en vaatziekten, maar ook een extra kaderhuisarts diabetes is welkom. Om die reden vergoedt de ROHA de NGH-kaderopleidingen voor deze chronische zorg voor haar leden.

Een kaderopleiding versterkt je wetenschappelijke basis

In een NHG-kaderopleiding verdiep je je wetenschappelijke kennis van een medisch expertisegebied. Je komt in aanraking met de nieuwste inzichten op het vlak van diagnose en behandeling. Ook versterk je vaardigheden als presenteren, onderhandelen, adviseren, (transmuraal) samenwerken en projectmanagement.

De opleiding duurt twee jaar en kost gemiddeld een dag per week. Ongeveer eens per maand is er een (fysieke of digitale) onderwijsdag.

Nieuwe kaderopleidingen starten in 2023

In januari 2023 start een nieuwe NHG-kaderopleiding diabetes. In maart 2023 starten kaderopleidingen astma/COPD en hart- en vaatziekten. Als je een van deze opleidingen volgt, vergoedt de ROHA je opleidingskosten.

Wil je meer weten over het werk als kaderhuisarts of heb je interesse in de opleiding? Neem dan contact op met:


Lees ook: Samen chronische zorg beter regelen: David Koetsier haalt er plezier en voldoening uit


 


Wat nemen we mee van de ROHA Conferentie 2022?

De ROHA Conferentie 2022 zit erop, en wat waren het twee mooie dagen. Eindelijk weer…

De ROHA zoekt een nieuw bestuurslid

Binnen het bestuur van de ROHA is een plek vrij voor een nieuw bestuurslid. Heb je frisse…

Meer nieuws