Het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg wordt Verwijspunt 020

25 juni 2024

Vanaf juni 2024 gaat het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amsterdam (ATZA) verder onder de naam ‘Verwijspunt 020’. Verwijspunt 020 is een samenwerking tussen Amsta, Amstelring, Cordaan, Evean, Zonnehuisgroep Amstelland en Zorggroep Amsterdam Oost.

De nieuwe naam sluit beter aan bij het regiogebied van Amsterdam en Amstelland. De volledige dienstverlening van het aanmeldportaal gaat verder onder Verwijspunt 020. Er kan dus worden verwezen voor eerstelijnsverblijf (ELV), crisisopname (Wlz) en een medische verklaring voor rechterlijke machtiging.

Vaste medewerkers

Binnen Verwijspunt 020 zal een centraal team van medewerkers de verwijzingen verwerken. Een vast team zorgt voor een beter werkproces en hoge kwaliteit van de dienstverlening.

Verwijzen via ZorgDomein

Verwijspunt 020 gaat werken met ZorgDomein. Het invoeren van ZorgDomein zorgt voor een snelle en veilige manier van aanmelden. Dit geeft voordelen aan de kant van de verwijzer, de ontvanger en de patiënt. Aankomende periode wordt de nieuwe werkwijze geïmplementeerd en vanaf 10 juni kunnen huisartsen digitaal verwijzen.

Met bovenstaande ontwikkelingen wordt het aanmeldportaal verder ontwikkeld en toekomstbestendig georganiseerd. Binnen enkele weken ontvangen huisartsenpraktijken meer informatie. Ook zal de nieuwe website dan klaar zijn.

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op met Verwijspunt 020: info@verwijspunt020.nl


Mantelaar: Ondersteuning en ADL-zorg om overbelasting van mantelzorgers te voorkomen

In Nederland raakt 10% van de mantelzorgers overbelast. De gevolgen van uitval voor zowel…

Nut en noodzaak van de Amsterdamse Huisartsenalliantie

In de eerste nieuwsbrief van 2023 geeft de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) het…

Helpdesk Digitale Zorg is er voor je patiënt

Veel patiënten wíllen wel gebruik maken van de mogelijkheden die digitale zorg hen biedt,…

Meer nieuws