Enthousiaste reacties op eerste editie scholing ‘Vrouwen in focus’

10 juli 2024

“Interessant”, “heel leerzaam” en “een andere kijk op hartklachten bij vrouwen”: de deelnemers aan de scholing ‘Cardiovasculaire zorg in de praktijk: Vrouwen in focus’ waren enthousiast over de eerste editie.

Op woensdag 14 mei werden huisartsen en praktijkondersteuners ondergedompeld in het thema ‘cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen’. Aandoeningen zoals hartklachten tijdens de overgang en zwangerschapshypertensie zijn nog vaak onderbelicht. Deze patiëntengroep keert dan ook regelmatig terug in de huisartsenpraktijk.

Omdat zorgverleners niet altijd goed op de hoogte zijn van het beleid en ziektebeeld rondom cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen, organiseerde de ROHA deze scholing samen met zorggroep Zorg voor Zuid.

Maar liefst 48 deelnemers werden verwelkomd tijdens de geslaagde middag waarop het bewustzijn rondom het vrouwenhart én de kennis over werkafspraken en doorverwijsmogelijkheden werden vergroot.

Vanwege het succes van deze scholing, bieden we deze op dinsdag 5 november nogmaals aan (dan in de avonduren). Ga naar de scholingspagina en meld je aan!


Scholing ‘Cardiovasculaire zorg in de praktijk: vrouwen in focus’

Cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen zijn nog vaak onderbelicht. Met de scholing…

Inhalatiemedicatie instructie scholing (IMIS)

Op donderdag 4 april organiseren we een IMIS (inhalatie medicatie instructie school)…

Fris je basiskennis op met de scholing ‘Van basisvaardigheden naar expertise’

Op woensdag 22 mei organiseren de zorggroepen ROHA en Zorg voor Zuid de scholing 'Van…

Meer nieuws