Nieuws

Help mee om cBoards te verbeteren!

Werkt jouw praktijk met cBoards, zie je ruimte voor verbeteringen in de applicatie en wil je invloed hebben op hoe cBoards eruit gaat zien? Meld je dan aan voor de gebruikersgroep voor cBoards.

Lees meer

Oproep: ben jij goed in digi-zaken?

We zijn op zoek naar collega’s die binnen hun praktijk digicoach willen zijn. Die blij worden van het helpen van collega’s én ook nog eens goed zijn met digitale zaken (maar echt geen ICT-opleiding hoeven te hebben).

Lees meer

Update project Op weg naar één HIS: voorkeurs-HIS gekozen

Op dinsdag 2 april is aan de leden van de ROHA bekendgemaakt met welke HIS-leverancier wij verder gaan in het project “op weg naar één HIS”. Na de uitgebreide selectieprocedure is HealthConnected unaniem door de selectiecommissie aangewezen als voorkeurs-HIS.

Lees meer

Lonneke Reuser nieuwe directeur Digitale Zorg & Innovatie bij de ROHA

Per 1 maart is Lonneke Reuser als Directeur Digitale Zorg & Innovatie toegetreden tot de directie van de ROHA. Samen met Algemeen Directeur Dion Zoontjens en Medisch Directeur Susan Wiegman stuurt zij het ROHA-team aan.

Lees meer

Informatieveiligheid: ook voor jouw praktijk van belang

Informatiebeveiliging is ontzettend belangrijk, zeker in onze sector waar medische en persoonlijke informatie worden beheerd en uitgewisseld. Wij werken aan een collectief systeem waarmee de ROHA én alle hieraan deelnemende praktijken straks gecertificeerd zijn voor de (volgens het IZA verplichte norm) NEN 7510. 

Lees meer

Helpdesk Digitale Zorg is er voor je patiënt

Veel patiënten wíllen wel gebruik maken van de mogelijkheden die digitale zorg hen biedt, maar regelmatig lukt het niet omdat zij (nog) niet de juiste digitale vaardigheden hiervoor hebben. Om deze mensen verder te helpen is er de Helpdesk Digitale Zorg.

Lees meer

Deze praktijken zetten in op hun digitale zorg

De afgelopen maanden zijn diverse praktijken, met ondersteuning van de ROHA, gestart met de implementatie of optimalisatie van hun digitale zorg binnen het programma MTVP. Benieuwd naar wat dit hun tot nu toe al heeft opgeleverd? Lees hun succesverhalen!

Lees meer

Update project Op weg naar één HIS: verslag selectieworkshops

Met veel enthousiasme begon de selectiecommissie op 15 februari aan de selectieworkshops. Naast de vaste leden van de commissie namen er extra POH’s en een praktijkmanager deel aan de workshops, om ook de perspectieven van deze professionals goed mee te kunnen nemen in het proces.

Lees meer

De maand van de digitale fitheid komt eraan

Van 1 tot en met 31 maart is het de Maand van de Digitale Fitheid. De hele maand staat landelijk in het teken van digitale vaardigheden. Belangrijk, want om goed en effectief gebruik te maken van alle digitale toepassingen binnen de zorg, is het nodig dat medewerkers over genoeg digitale vaardigheden beschikken. 

Lees meer

Update project Op weg naar één HIS: HIS-proeverij groot succes

Maandag 15 januari vond de HIS-proeverij plaats. We kijken terug op een zeer geslaagd event waar onze leden op een laagdrempelige manier de drie geselecteerde HIS'en (Bricks Huisarts (Tetra), HealthConnected en Sanday) konden uitproberen. 

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze 2-wekelijkse nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven