Nieuws

Gratis voucher e-learning CVRM voor gevorderde huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen

De ROHA heeft voor haar leden vouchers gekocht voor de online nascholing ‘Cardiovasculair risicomanagement voor gevorderden’ Heb je belangstelling?

Lees meer

Scholing ‘Cardiovasculaire zorg in de praktijk: vrouwen in focus’

Cardiovasculaire aandoeningen bij vrouwen zijn nog vaak onderbelicht. Met de scholing 'Cardiovasculaire zorg in de praktijk: Vrouwen in focus' krijg je meer inzicht in de standaarden en werkafspraken rondom de cardiovasculaire zorg voor vrouwelijke patiënten.

Lees meer

Nieuwe vaste contactpersonen voor huisartsenpraktijken

De afgelopen tijd heeft de ROHA geïnvesteerd in het uitbreiden van het team contactpersonen voor huisartsenpraktijken. Hierdoor vindt er een aantal wijzigingen plaats en krijgen (sommige) praktijken een nieuwe vaste ROHA contactpersoon.

Lees meer

Intensieve begeleiding bij stoppen met roken voor ketenzorgpatiënten

Patiënten die deel uitmaken van de ketenzorg kunnen nu ook worden doorverwezen voor extra intensieve begeleiding bij stoppen met roken, onder bepaalde voorwaarden. Er is hiervoor budget vrijgemaakt door de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) in 2024.

Lees meer

Nuttig document beschikbaar: Keuzehulp voor CVRM-medicatie

Download een nieuwe keuzehulp voor bloeddruk- en cholesterolverlagende medicijnen. Dit overzichtelijke document helpt huisartsen en praktijkondersteuners sneller beslissingen te nemen over medicatie, met nadruk op de individuele voor- en nadelen voor de patiënt. Dit biedt inzichten en vereenvoudigt het complexe proces van medicijnkeuzes, maar is niet dwingend.

Lees meer

Geslaagde nascholing ‘Terug naar de Basis’ keert terug in 2024: Terugblik & informatie

In november vond de nascholing 'Terug naar de Basis' plaats, georganiseerd door zorggroepen ROHA en Zorg voor Zuid. Deze scholing bood (nieuwe) praktijkondersteuners, AIOS’en, huisartsen en praktijkassistenten de gelegenheid om essentiële vaardigheden (verder) te ontwikkelen.

Lees meer

Wijzig je iets in cKIS? Overleg eerst met de diëtist

Even een wijziging in cKIS zetten als een patiënt van zorgprogramma wisselt of naar de 2e lijn verwezen is: zo gepiept. Check wel altijd eerst of de patiënt onder begeleiding is van een diëtist. Sla je die stap over, dan kan de diëtist namelijk niet meer declareren.

Lees meer

Help je collega’s: verhuis patiënten op tijd in cKIS

Een patiënt die deelneemt aan een programma voor chronische zorg kan wisselen van huisartsenpraktijk. De nieuwe praktijk kan het dossier pas inzien als de oude praktijk de patiënt heeft verhuisd in cKIS (van Caresharing). Regelmatig gebeurt dit niet op tijd, waardoor de nieuwe praktijk veel tijd kwijt is. Daarom een oproep: verhuis patiënten op tijd in cKIS. Daar help je je collega’s enorm mee!

Lees meer

GLI-aanbod up-to-date en nieuwe aanbieders in A’dam Nieuw-West en Zuid

Het aanbod van de GLI in Amsterdam is weer up-to-date. Ook zijn er twee nieuwe aanbieders: Thiro Training in Nieuw-West en Corpus Vitae in Zuid. Corpus vitae is een reguliere aanbieder; Thiro Training richt zich specifiek op mensen met autisme en/of een licht verstandelijke beperking.

Lees meer

Samen chronische zorg beter regelen: kaderhuisarts David Koetsier haalt er plezier en voldoening uit

David Koetsier is sinds 2014 kaderhuisarts hart- en vaatziekten. Hij vertelt waarom hij er sinds zijn kaderopleiding een familie bij heeft, hoe zijn werk is veranderd en waarom elke huisarts geschikt is als kaderarts.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze 2-wekelijkse nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven