cBoards ouderenzorg uitgebreid met onderdelen palliatieve zorg

20 juni 2023

Het platform cBoards is in ontwikkeling om multidisciplinaire samenwerking in de zorg steeds beter te faciliteren en te bevorderen. In dat kader zijn er nu onderdelen toegevoegd specifiek voor palliatieve zorg. Zo kun je relevante informatie rondom patiënten in de laatste levensfase overzichtelijk en efficiënt delen met andere zorgverleners.

Wat is er nieuw?

Het ouderenzorgboard is in samenwerking met huisartsen, POH-O’s, de ROHA en het netwerk palliatieve zorg van Amsterdam en Diemen uitgebreid met drie instrumenten:

  • een signaleringsinstrument, het Utrecht Symptoom Dagboek (USD) – om dagelijks klachten en/of problemen in bij te houden die patiënten ervaren;
  • een meetinstrument, de Numeric Pain Rating Scale (NPRS) – dat inzicht geeft in de mate van pijnbeleving van patiënten;
  • een screeningsinstrument, de Delirium Observatie Screening (DOS) – dat helpt een delirium tijdig en goed te herkennen.

Daarnaast is er een folder opgenomen over palliatieve sedatie met heldere uitleg voor patiënten en hun naasten over deze behandeling.

Meer informatie en online spreekuur cBoards

Door het USD, de NPRS en de DOS in cBoards bij te houden, kun je eenvoudig informatie delen met andere zorgverleners. Wanneer je deze gegevens (alleen) vastlegt in je HIS, is dat ingewikkelder. ROHA biedt trainingen om je hierin wegwijs te maken. Voor meer informatie kun je terecht bij Evelien Vos of Martin Kuper.


ROHA verzorgt cBoards-ondersteuning voor aiossen

De ROHA ondersteunt huisartsenpraktijken vanaf nu om aiossen te betrekken bij cBoards.…

Stedelijke update ouderenzorg #27

In de 27e editie van de nieuwsbrief "Stedelijke Update Ouderenzorg" voor POH-Ouderen in…

Meer nieuws