Nieuws

Studie naar gebruik KardiaMobile levert positieve inzichten op

Wat zijn de ervaringen van Amsterdamse huisartsen met de KardiaMobile en hoe helpt het ze in de dagelijkse praktijk? Dit is voor het eerst onderzocht in een studie, met medewerking van de ROHA.

Lees meer

Basisscholing Atriumfibrilleren op 7 mei

Na deze scholing begrijp je hoe het zorgprogramma Atriumfibrilleren is opgebouwd, kan je dossieronderzoek en spreekuurcontroles uitvoeren, weet je Kardia Mobile te gebruiken en is je kennis up-to-date over atriumfibrilleren.

Lees meer

Belangrijke aanpassingen instroomproces Zorgprogramma Atriumfibrilleren

We willen zo veel mogelijk praktijken de kans geven de scholing te volgen om de eerste stappen te zetten richting goede AF-zorg. Daarom is besloten om bepaalde voorwaarden om te kunnen starten met de scholing voor het zorgprogramma, te laten vervallen.

Lees meer

Beoordeling registratie Kardia en ECG onder één noemer in Zorgdomein

Vanaf nu valt de beoordeling van registraties van het hartritme van zowel de Kardia als de ECG onder één noemer in Zorgdomein, namelijk 'Meedenkconsult Beoordeling ECG'. Het maakt dus voor de aanvraag van de beoordeling niet meer uit met welk apparaat je de registratie hebt gedaan.

Lees meer

Webinar dossieronderzoek bij zorgprogramma AF

Op 11 maart organiseren we een webinar waarin we je stap voor stap laten zien hoe je dossieronderzoek voor Atriumfibrilleren kunt doen met de tool VIPLive. 

Lees meer

Nieuwe vaste contactpersonen voor huisartsenpraktijken

De afgelopen tijd heeft de ROHA geïnvesteerd in het uitbreiden van het team contactpersonen voor huisartsenpraktijken. Hierdoor vindt er een aantal wijzigingen plaats en krijgen (sommige) praktijken een nieuwe vaste ROHA contactpersoon.

Lees meer

Start nu nog kosteloos met zorgprogramma Atriumfibrilleren

Om goed voorbereid van start te gaan met het zorgprogramma Atriumfibrilleren (AF) is het belangrijk dat je de juiste basiskennis en -vaardigheden hebt. De ROHA ontvangt sinds vorig jaar een subsidie. Daarmee kunnen we deze scholing nog tot september 2024 kosteloos aanbieden.

Lees meer

Vliegende start zorgprogramma Atriumfibrilleren

Het zorgprogramma Atriumfibrilleren is gestart. Vanaf dit jaar biedt ROHA elke drie maanden de basistraining aan om in te kunnen stromen. Je kunt je praktijk nu aanmelden voor het derde kwartaal.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze 2-wekelijkse nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven