Nieuws

CASPIR basiscursus gevolgd? Meld je dan aan voor de herhaalcursus!

De ROHA organiseert op 12 juni en 31 oktober CASPIR module 6, een verplicht onderdeel voor je hercertificering voor het doen van spirometrie in de praktijk.

Lees meer

Spirometrie in de praktijk? Volg de CASPIR-basiscursus

CASPIR is een cursus die bestaat uit 5 modules over spirometrie in de huisartsenpraktijken. Het biedt je een gedegen basis om spirometrie in de praktijk te doen, de uitkomst te interpreteren en vervolgstappen te bepalen.

Lees meer

Casuïstiekavond Astma/COPD op 29 mei

Lever je astma/COPD-zorg en heb je vragen over spirometrie? Op 29 mei is er weer een interactieve casuïstiekavond astma/COPD.

Lees meer

Inhalatiemedicatie instructie scholing (IMIS)

Op donderdag 4 april organiseren we een IMIS (inhalatie medicatie instructie school) scholing. In deze scholing word je getraind in de laatste inzichten over inhalatietechniek en het geven van instructie aan patiënten.

Lees meer

Nieuwe vaste contactpersonen voor huisartsenpraktijken

De afgelopen tijd heeft de ROHA geïnvesteerd in het uitbreiden van het team contactpersonen voor huisartsenpraktijken. Hierdoor vindt er een aantal wijzigingen plaats en krijgen (sommige) praktijken een nieuwe vaste ROHA contactpersoon.

Lees meer

Intensieve begeleiding bij stoppen met roken voor ketenzorgpatiënten

Patiënten die deel uitmaken van de ketenzorg kunnen nu ook worden doorverwezen voor extra intensieve begeleiding bij stoppen met roken, onder bepaalde voorwaarden. Er is hiervoor budget vrijgemaakt door de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) in 2024.

Lees meer

Afscheid van Barbara van Maanen – Interview

Barbara van Maanen neemt na 10 jaar afscheid als kaderarts Astma/COPD. In dit uitgebreide interview benadrukt zij het belang van gestructureerde zorgprogramma's en moedigt huisartsen aan deel te nemen voor betere zorgkwaliteit.

Lees meer

Loop een dagje mee met een ervaren longverpleegkundige

Dawn Alberts, een ervaren longverpleegkundige op het gebied van astma en COPD, bij het OLVG nodigt POH’s van harte uit om een dag(deel) met haar mee te lopen. Een mooie kans om je kennis en vaardigheden te vergroten, vragen te stellen en eens achter de schermen bij het OLVG mee te kijken. Hoe ziet zo’n meeloopdag eruit?

Lees meer

Het is weer bijna Stoptober! Nieuwe materialen beschikbaar

In oktober gaat de 10e editie van de Stoptober-campagne weer van start. Een mooie manier om jouw patiënten die willen stoppen met roken, dat extra steuntje in de rug te geven. Is jouw praktijk er al klaar voor?

Lees meer

Spirometers Welch Allyn en Vyaire uit de handel

Voer je spirometrie uit in je praktijk? En gebruik je een spirometer van Welch Allyn of Vyaire (voorheen Carefusion)? Spirometers van deze leveranciers worden niet meer gemaakt en de software wordt op termijn niet meer geüpdatet. Het is handig om alvast te bedenken wat je wil doen als de spirometers onbruikbaar worden.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze 2-wekelijkse nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven