Informatiebeveiliging

Het belang van informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is een belangrijk onderwerp. Als patiëntgegevens en andere informatie niet goed beveiligd zijn, brengt dat grote risico’s met zich mee. In de eerste plaats voor patiënt. Maar het kan ook leiden tot imagoschade en financiële schade voor de praktijk.

Wet- en regelgeving en standaarden

Als praktijk ben je wettelijk verplicht om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging. Het gaat hierbij met name om de AVG. Daarnaast is in het Integraal Zorgakkoord (IZA) afgesproken dat alle zorgorganisaties in 2025 aan de norm NEN 7510 moeten voldoen.

Ondersteuning ROHA

We ondersteunen je praktijk om aan alle relevante eisen en standaarden te voldoen. Een goed vertrekpunt hierbij is om je systeembeheer op orde te brengen. Vervolgens bieden we je de mogelijkheid om – als onderdeel van het ISMS (Information Security Management System) van de ROHA – je praktijk op een praktische en relatief makkelijke manier te certificeren voor NEN 7510.

Informatiebeveiliging bij de ROHA zelf

De ROHA zelf moet ook aan alle eisen en standaarden voor informatiebeveiliging voldoen. In ons privacybeleid lees je in detail hoe we omgaan met patiëntgegevens en andere informatie.