De digi-zelftest

Coalitie Digivaardig in de Zorg en Vilans lanceerden in februari 2021 de zelftest ‘Welk digitype ben jij?’. Met deze test toets je hoe het gesteld is met de digitale vaardigheden in je team.

De zelftest is bedoeld voor zorgprofessionals en hun team. De test bestaat uit 40 stellingen en kost ongeveer 20 minuten om in te vullen. De uitslag van de test geeft aan in welke mate je overeenkomt met de verschillende digitype’s.

De uitkomst van deze zelftest is op meerdere manieren inzetbaar. Als zorgprofessional weet je hoe het staat met je eigen digitale vaardigheden. En wanneer een heel team de test doet, krijg je inzicht in de samenstelling van je team. Voor de organisatie is het goed om te weten welke digitypes er rondlopen, zodat verschillende type technologiegebruikers goed gefaciliteerd kunnen worden. De huidige zelftest is een goede tool om het gebruik en de implementatie van digitale middelen te verbeteren. Na de zelftest is het raadzaam het gesprek met elkaar aan te gaan over de bevindingen.

Doe de zelftest