Digicoaches

Een digicoach is een collega in de huisartsenpraktijk die andere collega’s helpt bij vragen over digitale onderwerpen én daar zelf ook blij van wordt. Als digicoach hoef je echt geen ICT-opleiding te hebben gehad; zolang je er maar interesse in hebt én geduldig bent voor de collega die nog niet zo digitaal vaardig is.

Door een collega de functie van digicoach te geven, is er in de praktijk altijd één persoon waar collega’s met vragen terecht kunnen. Die op een coachende manier helpt met bijvoorbeeld het HIS of KIS, met Outlook of andere applicaties. Zodat de digitale vaardigheden van collega’s verbeteren. En dat heeft uiteindelijk weer een positieve invloed op de zorg aan je patiënt.

Waarom?

  1. Je krijgt meer tijd voor de patiënt als je je digitale vaardigheden vergroot;
  2. Je werkt prettiger en sneller als je handig bent met de computer en digitale middelen;
  3. De kwaliteit van zorg verbetert als medewerkers digitale middelen en zorgtechnologie beter gebruiken;
  4. Technologie hoort bij de zorg van nu en de zorg van de toekomst;
  5. Medewerkers die digitaal vaardiger worden, werken zelfstandiger, hebben meer zelfvertrouwen en meer werkplezier.
  6. Door het vergroten van de vaardigheden van medewerkers loopt de implementatie van e-health en nieuwe applicaties beter.

Binnen het project Digicoaches van de ROHA kunnen praktijkhouders de medewerker(s) die daarvoor geschikt zijn en het leuk vinden, een training tot digicoach aanbieden (50% vergoed door de ROHA).

Daarnaast ondersteunt de ROHA continu met handige tools, content en meer trainingen. Uiteindelijk is het doel om in de regio een netwerk van digicoaches op te zetten, zodat onderling succesverhalen en knelpunten gedeeld kunnen worden.