Digicoaches

Een digicoach is een zorgprofessional die  zijn/haar collega’s in de praktijk ondersteunt in het vergroten van hun digitale vaardigheden. Een geduldige, coachende en digitaalvaardige medewerker die veiligheid creëert voor de collega die nog niet zo digitaal vaardig is. Die collega’s ‘on the job’ coacht om stap voor stap vaardiger te worden. Een echte digiheld dus!

Want de zorg digitaliseert steeds verder; daar kunnen we niet omheen. Maar het omgaan met die technologische innovaties gaat de ene collega beter af dan de andere. Het is dus belangrijk dat de digitale vaardigheden van huisartsenpraktijkmedewerkers goed is!

Waarom?

  1. Je krijgt meer tijd voor de patiënt als je je digitale vaardigheden vergroot;
  2. Je werkt prettiger en sneller als je handig bent met de computer en digitale middelen;
  3. De kwaliteit van zorg verbetert als medewerkers digitale middelen en zorgtechnologie beter gebruiken;
  4. Technologie hoort bij de zorg van nu en de zorg van de toekomst;
  5. Medewerkers die digitaal vaardiger worden, werken zelfstandiger, hebben meer zelfvertrouwen en meer werkplezier.
  6. Door het vergroten van de vaardigheden van medewerkers loopt de implementatie van e-health en nieuwe applicaties beter.

Binnen het project Digicoaches van de ROHA kunnen praktijkhouders de medewerker(s) die daarvoor geschikt zijn en het leuk vinden, een training tot digicoach aanbieden (50% vergoed door de ROHA).

Daarnaast ondersteunt de ROHA continu met handige tools, content en meer trainingen. Uiteindelijk is het doel om in de regio een netwerk van digicoaches op te zetten, zodat onderling succesverhalen en knelpunten gedeeld kunnen worden.