Startinformatie

Als je praktijk wil starten met cBoards, kun je een mail sturen naar cboards@rohamsterdam.nl met de naam, het e-mailadres en de functie van de medewerkers die cBoards willen gebruiken.

Na de start raden we je aan om in ieder geval onze e-learning over cBoards te volgen en de informatie op deze pagina te lezen.

Eerste keer inloggen vanuit het HIS

Het is handig om vanuit het HIS in te loggen in cBoards. De voordelen daarvan zijn:

  • Je hoeft niet via de cBoards-website in te loggen.
  • Je hebt geen gebruikersnaam en wachtwoord nodig.
  • Je hoeft niet met je telefoon te bevestigen dat je inlogt (tweestapsverificatie).
  • Patiëntgegevens (zoals naam en geboortedatum) worden automatisch overgenomen uit het HIS.

Om vanuit het HIS in te loggen in cBoards heb je een zogeheten ‘single sign on’ (SSO) nodig. Deze koppeling wordt ook gebruikt om vanuit het HIS in cKIS in te loggen. Je moet de SSO-koppeling eenmalig instellen per gebruiker (dus niet per praktijk). Vanaf dan kun je vanuit de patiëntenkaart van een patiënt met één klik inloggen in cBoards.

De SSO-koppeling (wachtwoord en gebruikersnaam) kun je aanvragen op deze pagina van Caresharing. Stel vervolgens de koppeling in volgens de instructies in dit document.

Toestemming patiënt registreren

Voordat je zorgverleners uitnodigt voor een board, moet je de patiënt toestemming vragen om medische gegevens uit te wisselen via cBoards. Deze toestemming leg je vast, bijvoorbeeld in de samenvatting van het board. We raden je aan om de toestemming ook in het HIS vast te leggen. In de meeste HIS’en kan dit gemakkelijk via Ruiters. Hoe je dit doet lees je in deze handleiding.

Meer informatie

Meer informatie over werken met cBoards vind je bij onze veelgestelde vragen en op de supportpagina van Caresharing. Als je een vraag hebt, kun je ook altijd een mail sturen naar cboards@rohamsterdam.nl.