cBoards

Wat is cBoards?

cBoards is een netwerkzorgapplicatie van Caresharing. De belangrijkste functie van cBoards is digitaal contact onderhouden met andere zorgverleners. Je maakt in cBoards een board aan voor een patiënt en beslist, samen met de patiënt, welke (medische) informatie met wie gedeeld mag worden. cBoards wisselt informatie uit met het HIS. Door cBoards hoef je minder te bellen of mailen om mensen op de hoogte te houden.

Twee manieren om cBoards te gebruiken

cBoards heeft veel functies en is in ontwikkeling. Op dit moment raden we je aan om cBoards te gebruiken voor twee doelen:

  • ouderenzorg (voorbereiding multidisciplinair overleg): prakijken die meedoen aan Beter Oud Amsterdam gebruiken cBoards als onderdeel van het zorgprogramma;
  • medicatiebeoordeling (polyfarmacieconsult met de apotheek).

Bij deze twee toepassingen van cBoards kan de ROHA je ondersteunen.

Ondersteuning ROHA

We ondersteunen je bij het gebruik van cBoards op de volgende manieren:

  • Er is een gratis e-learning ontwikkeld over cBoards. In de e-learning komen alle relevante basisfuncties aan bod. Via de link kun je een account aanmaken (dit is niet je Caresharing-account) en de e-learning volgen.
  • We organiseren regelmatig spreekuren over cBoards. In deze spreekuren kun je vragen stellen over cBoards.
  • Als je een vraag hebt over cBoards kun je Evelien Vos mailen of bellen. Zij is projectleider eHealth. Je kunt ook kijken bij onze veelgestelde vragen of op de supportpagina van Caresharing.

cBoards wordt continu doorontwikkeld. De ROHA heeft nauw contact met Caresharing, de leverancier van cBoards. Als je feedback hebt over cBoards geven we die door. Vul hiervoor het feedbackformulier in.

Starten met cBoards

Heeft je praktijk interesse om te starten met cBoards? Stuur dan een mail naar cboards@rohamsterdam.nl met de naam, het mailadres en de functie van de medewerkers die cBoards willen gebruiken.

Lees als je gaat starten eerst de startinformatie. Bekijk ook of je financiële ondersteuning kunt ontvangen voor cBoards in het kader van Meer Tijd voor de Patiënt.