Stroomversnellers (vrijdag 21 juni)

Voor wie: praktijkmedewerkers, huisartsen en Hidha's/vaste waarnemers


Stroomversneller 1

Online communicatie met je patiënt

Meer informatie volgt binnenkort.

Informatie volgt binnenkort.


Stroomversneller 2

Duurzame longzorg: Van Aerosol naar Poederinhalator

De gezondheidszorg is verantwoordelijk voor 7% van de totale CO2-voetafdruk in Nederland, waarvan 18% wordt veroorzaakt door geneesmiddelen. Aerosolen hebben hier een grote rol in. Aerosol-inhalatoren hebben een beduidend grotere uitstoot dan de poeder-inhalatoren. Daarnaast is de beschikbaarheid van poeder-inhalatoren veel beter op dit moment. In deze workshop krijg je een stappenplan hoe je je populatie op een efficiënte en verantwoorde manier omzet. Met aandacht voor: uitzonderingen, communicatie naar de patiënt en welke aerosol wissel je voor welk poeder?

Na een start van haar carrière in het ziekenhuis is Puck al een aantal jaar praktijkverpleegkundige en POH-O in de huisartsenzorg. Daarnaast begeleidt zij astma- en COPD-patiënten. Zij richt zich hierbij onder andere op de leefstijl van deze patiëntgroep.

Lotte is praktijkmanager, praktijkassistente en zij begeleidt astma- en COPD-patiënten. Zij heeft de Caspir cursus van de CAHAG afgerond en richt zich met name op het longfunctie-onderzoek. Daarnaast is Lotte altijd op zoek naar manieren om de praktijk groener en duurzamer te maken.


Stroomversneller 3

Informatie volgt binnenkort.


Stroomversneller 4

Informatie volgt binnenkort.


Stroomversneller 5

HealthEmove, een digitaal medisch dossier (PGO) voor ongedocumenteerden en vluchtelingen

De zorg voor ongedocumenteerden en vluchtelingen is vaak versnipperd over verschillende plekken en organisaties waardoor de kwaliteit en continuïteit van zorg meestal onvoldoende is. Door het gebruik van een digitaal medisch dossier heeft de patiënt de mogelijkheid om zijn eigen medische gegevens bij zich te houden en te kunnen delen met de desbetreffende hulpverlener. In samenwerking met de gemeenschap en de verschillende betrokken organisaties (Kruispost, Dokters van de Wereld, OLVG, Gemeente) proberen we in Amsterdam dit initiatief te verspreiden om de zorg voor patiënt en hulpverlener te verbeteren.

Steven van de Vijver heeft na de tropenopleiding voor Artsen zonder Grenzen in de Democratische Republiek Congo gewerkt. Aansluitend heeft hij de huisartsenopleiding gedaan aan de VU, in combinatie met een Masters in International Health. Na afloop van beide opleidingen is hij met zijn gezin naar Kenia verhuisd om daar gedurende drie jaar te promoveren op preventie van hart en vaatziekten in de sloppenwijken van Kenia. Sinds 2014 werkt hij bij praktijk de Buitenhof in het OLVG. Daarnaast is hij werkzaam bij het Amsterdam Health & Technology Institute waar hij zich richt op digitale zorg die gezondheidsverschillen zou kunnen verkleinen, met een specifieke aandacht voor vluchtelingen.


Stroomversneller 6

Informatie volgt binnenkort.


Stroomversneller 7

Hoe zit het met inzicht in je patiëntenpopulatie in HealthConnected?

In het nieuwe KIS, HealthConnected, krijg je inzicht in je patiëntenpopulatie. Bijvoorbeeld door casefinding en patientenlijsten op basis van indicatoren. Ben je benieuwd hoe dat er straks uitziet en wat je kan? Kom dan naar de HIS/KIS proeverij opstelling. Evelien neemt je mee in HealthConnected door de verschillende dashboards met populatie informatie.

Evelien Vos is sinds 2019 bij de ROHA werkzaam als projectleider eHealth. Ze heeft binnen de ROHA aan verschillende digitaliseringsprojecten meegewerkt en houdt zich nu vooral met data binnen de huisartsenpraktijk bezig.


Stroomversneller 8

Informatie volgt binnenkort.


Stroomversneller 9

Informatie volgt binnenkort.


Stroomversneller 10

Diversiteit en inclusie in de medische zorg, zonder micro-agressies

In onze maatschappij zijn we ons er steeds meer van bewust dat stelselmatige en institutionele discriminatie en racisme een rol spelen in de samenleving. Hoe zit dat in de gezondheidszorg? In deze workshop zullen we onderzoeken hoe dit speelt binnen de medische werkomgeving en welke rol zorgprofessionals kunnen pakken om een inclusief leer- en werkklimaat te creëren.

Clair is Psycholoog/gedragswetenschappelijk docent bij de Huisartsopleiding Amsterdam UMC en heeft specifieke expertise op het gebied van diversiteit en inclusie in de patiëntenzorg. Als D&I officer heeft zij de specifieke opdracht om een inclusief werkklimaat in de zorg en opleidingssetting te bevorderen. Clair heeft een psychologiepraktijk en is gestalttherapeut in Amsterdam Zuidoost, met specifieke aandacht voor cliënten uit diverse doelgroepen (migratieachtergrond, LHBTIQ+, neurodiversiteit etc).


Meld je nu aan!