Het programma
17.30 – 18.00 uur
Inloop met vegetarisch buffet
18.00 – 19.00 uur


Keynote van Niek van den AdelNiek van den Adel is één van de beste en veerkrachtigste keynote sprekers van Nederland, een spreker die recht vanuit zijn hart anderen wil inspireren én activeren. Nadat hij door een motorongeluk een dwarslaesie oploopt, ziet hij dingen anders en komt hij op allerlei plekken die hij eerder niet vaak bezocht. De zorg bijvoorbeeld. Dit resulteerde o.a. in het boek ‘Zet de patiënt op 2’. Zijn unieke ervaring en onvermoeibare doorzettingsvermogen over het omgaan met veranderingen maakt hem een waardevolle, gedreven spreker over veerkracht.
19.00 – 19.40 uur
Van 19.00 tot 19.40 uur volg je één van de vier workshops die worden gegeven. Bij het aanmelden kun je je voorkeur doorgeven: een eerste en een tweede keuze. Let op: vol = vol.


Workshop 1: Triage tools voor betere selectie aan de poortSietse Wieringa, huisarts bij Huisartsenpraktijk UvA
Hoe kunnen we de toenemende zorgvraag het hoofd bieden met efficiëntere triage, ondanks de personele krapte? In het Lerend Netwerk Triage, bestaande uit praktijkmanagers, Nederlandse en Engelse huisartsen, doktersassistenten en onderzoekers, wordt onderzocht hoe we triage en de implementatie van digitale triage kunnen verbeteren. In deze workshop gaat huisarts Sietse Wieringa van Huisartsenpraktijk UvA in op de (eerste) geleerde lessen uit het netwerk.


Workshop 2: Een recept voor een wendbare praktijkvoering: de waarde van een physician assistant (PA) Barth Kappeyne van de Coppello, huisarts en bestuursvoorzitter ROHA
Een PA kan zelfstandig consulten draaien, chronische zorg overnemen (zoals diabetes- of COPD-controles), en acute klachten beoordelen. Barth vertelt in deze workshop over zijn eigen ervaringen met het opleiden en in dienst nemen van een PA binnen zijn praktijk. Waarom is dit zinvol en wat levert het jou en je patiënten op?




Workshop 3: Van UMC tot AOW: Investeren in een 'levensloopbestendige' werknemerJoep Schats en Pieter Jan van Empel, huisartsen en bestuursleden ROHA
Een levensloopbestendige werknemer is iemand van wie de functie en werkplek zijn aangepast aan de verschillende levensfasen. Deze werknemer is duurzaam inzetbaar — bijvoorbeeld door flexibele werktijden, minder fysieke belasting of aangepaste taken — zodat hij of zij langer en met plezier kan bij je praktijk kan blijven werken. Het inzetten van een levensloopbestendige werknemer in een huisartsenpraktijk (van stagiair naar ANIOS) kan veel voordelen opleveren, zowel voor de werknemer zelf als voor het team en de patiënten!


Workshop 4: Praktijkmanagement in de praktijkFrank Moust (Senior beleidsadviseur kwaliteit & ontwikkeling) samen met 2 praktijkmanagers
Een praktijkmanager helpt om de huisartsenpraktijk beter te organiseren. De praktijkmanager regelt veel in de backoffice waardoor je als huisarts meer tijd hebt voor je patiënten. De praktijkmanager zorgt ervoor dat het team goed samenwerkt en maakt plannen om de praktijk te verbeteren. Hierdoor wordt de praktijk rustiger en werkt alles overzichtelijker.In deze workshop ontmoet je twee ervaren praktijkmanagers, die je uitvoerig kunt bevragen over de werkelijke toegevoegde waarde van de inzet van een praktijkmanager in de dagelijkse praktijk. Zij vertellen uiteraard ook graag zelf over hun eigen praktijkervaringen en successen die zij daarmee behaald hebben in de verbetering van de organisatie in de praktijk.
19.40 – 20.00 uur
Plenaire terugkoppeling
20.00 – 20.30 uur
Algemene ledenvergaderingAlle stukken voor de ALV worden op woensdag 21 mei toegestuurd.
20.30 – 21.00 uur
Borrel